Calculator vacatures

Als calculator speel je een cruciale rol bij het vertalen van de technische wensen van de klant naar specifieke voorstellen die efficiënt en effectief zijn. Je bent verantwoordelijk voor een breed scala aan taken die gericht zijn op het nauwkeurig beoordelen van projecten en het opstellen van gedetailleerde kostencalculaties. Je werkt aan het maken van calculaties, begrotingen en haalbaarheidsstudies, waarbij je zorgvuldig technische tekeningen leest en interpreteert om de benodigde materialen en arbeid te bepalen. Naast het opstellen van offertes en het afhandelen van administratieve taken, fungeer je als de spil in het web door te schakelen tussen verschillende belanghebbenden, waaronder klanten, projectmanagers, leveranciers en onderaannemers. Je bepaalt de randvoorwaarden van het project, zoals budgettaire restricties en tijdschema's, en zorgt ervoor dat alle aspecten van het voorstel naadloos op elkaar aansluiten.

Filters

Het salaris van een calculator kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaring, sector en locatie. Over het algemeen kan het salaris van een beginnende calculator liggen tussen de € 2.500 en € 3.500 per maand. Met meer ervaring en expertise kan dit salaris toenemen tot gemiddeld € 3.500 tot € 5.500 per maand voor een senior calculator. Voor ervaren professionals met leidinggevende verantwoordelijkheden, zoals hoofdcalculator of manager calculatie, kunnen de salarissen variëren van € 4.500 tot € 7.500 per maand of zelfs meer, afhankelijk van de omvang en het belang van het project, alsmede de grootte van de organisatie. Het is echter belangrijk op te merken dat deze bedragen slechts schattingen zijn en dat salarissen kunnen variëren op basis van individuele omstandigheden en onderhandelingen.

Doorgroeimogelijkheden voor een calculator kunnen onder meer het bekleden van leidinggevende functies binnen de afdeling calculatie zijn, zoals senior calculator of hoofd calculator. Daarnaast kan men streven naar functies op hoger niveau binnen het projectmanagement of zelfs naar consultancyrollen waarin expertise en ervaring worden gedeeld met andere bedrijven binnen de industrie. Het volgen van aanvullende opleidingen en certificeringen kan ook bijdragen aan professionele ontwikkeling en het vergroten van carrièremogelijkheden.