Machinebouw vacatures

De machinebouw, een cruciale pijler binnen de industriële sector, is verantwoordelijk voor het ontwerp, de fabricage en het onderhoud van een breed scala aan machines die essentieel zijn voor diverse aspecten van ons dagelijks leven. Van eenvoudige gereedschappen tot geavanceerde industriële apparatuur, de machinebouw speelt een vitale rol in sectoren zoals productie, transport, landbouw, en energie. Deze industrietak wordt vaak gerekend tot de zware industrie vanwege de complexiteit en omvang van de machines die worden geproduceerd. Binnen de machinebouw zijn verschillende functies van groot belang om het productieproces soepel te laten verlopen en hoogwaardige machines te leveren. Dit omvat machinebouwers, monteurs, assemblagemedewerkers, technici, CNC-programmeurs, kwaliteitscontroleurs en productieplanners. Deze professionals werken nauw samen om machines te produceren die voldoen aan de strengste normen op het gebied van prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid. De salarissen in de machinebouw variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaring, opleidingsniveau, locatie en specifieke functie. Over het algemeen kunnen beginnende machinebouwers een concurrerend salaris verwachten, meestal variërend van € 2.500 tot € 3.500 per maand. Naarmate men meer ervaring opdoet en expertise opbouwt, kunnen de salarissen toenemen tot gemiddeld € 3.500 tot € 5.000 per maand voor ervaren machinebouwers. Voor specialistische functies zoals CNC-programmeurs en kwaliteitscontroleurs kunnen de salarissen hoger liggen, afhankelijk van de vereiste vaardigheden en ervaring. Doorgroeimogelijkheden binnen de machinebouw zijn talrijk en bieden kansen voor loopbaanontwikkeling en professionele groei. Dit kan het bekleden van leidinggevende functies binnen de productieafdeling omvatten, zoals teamleider, productiemanager of productieplanner. Daarnaast kunnen machinebouwers zich specialiseren in specifieke technologieën of aspecten van machinebouw, zoals CNC-programmering, robotica of kwaliteitsborging. Het volgen van aanvullende opleidingen, het behalen van certificeringen en het actief blijven betrokken bij nieuwe ontwikkelingen in de sector zijn essentieel voor het bevorderen van carrièremogelijkheden en het bereiken van succes in de machinebouwindustrie. Technisi is ook in diverse andere disiplicines in de techniek werkzaam: Vacatures

Filters
Nieuw
Spuiter
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Wolvega, Friesland
euro sign icoon
€2400 - €3400

Je gaat aan het werk bij een toonaangevend bedrijf binnen de productie van transportoplossingen. Als spuiter ga je aan de slag op de afdeling coating waar je voornamelijk bezig bent met spuiten, maar ook met schoonmaken, schuren, plamuren en afplakken van diverse trailers. Je bent zowel zelfstandig als in een teamverband bezig. 

Nieuw
Mechanical Engineer
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Overijssel
euro sign icoon
€2700 - €4100

Je houdt van afwisseling, bent conceptueel, analytisch en legt eenvoudig verbanden. Als Mechanical Engineer ga jij je bezighouden met het tekenen in Inventor.  Je hebt ervaring met P&ID en procesdiagrammen. Je wordt verantwoordelijk voor het bijhouden van de standaard, het klant specifiek aanpassen van de constructies en het verbeteren van bestaande constructies. De projecten moeten uiteraard op tijd geëngineerd zijn, en met die uitdaging kan je prima omgaan. Het is belangrijk dat jij, samen met het team, zaken als kwaliteit, veiligheid en kostprijs goed meeneemt in het engineeringsproces. Jouw creativiteit gaat ervoor zorgen dat de opdrachtgever installaties kunnen blijven verbeteren en uitbreiden. Klinkt dit als een interessante uitdaging?

 

Tot je werkzaamheden behoren o.a.:

  • Het maken van samenstellings- en detailtekeningen en berekeningen voor alle mogelijke constructies;
  • Het maken van de benodigde stuklijsten en voorschriften;
  • Het wijzigen en reviseren van bestaande constructietekeningen;
  • Het controleren van eigen tekeningen en het doorgeven van tekeningen aan afdeling werkvoorbereiding;
  • Beheer standaard tekeningen;
  • Het standaardiseren en archiveren van de projecten/tekeningen;
  • Het informeren en adviseren van collega’s;
  • Het maken van P&ID’s en taglisten;
  • Werkvoorbereiding t.b.v. projecten.
Nieuw
Technisch montage medewerker
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Wolvega, Friesland
euro sign icoon
€2500 - €3100

Je gaat aan het werk bij een toonaangevend bedrijf binnen de productie van transsportoplossingen. Als technisch montagemedewerker houd jij je bezig met het  monteren en ook repareren van opbouw, vloeren en deuren. Ook ben je bezig met las- en slijpwerkzaamheden. Laadkleppen worden onderhouden doormiddel van het oplossen van storingen.  

Nieuw
Medewerker Metaalbewerking dagdienst
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Assen, Drenthe
euro sign icoon
€2400 - €3300

Als medewerker metaalbewerking ben je actief met het verwerken van metalen plaatwerk tot metalen onderdelen. Het gaat om een breed scala aan producten die volgens tekening verwerkt dienen te worden. Hierbij ben je actief met het bedienen van diverse machines en andere productiegerichte werkzaamheden. Dit zal met zowel conventionele alsmede met verspaningsmachines zijn.

Nieuw
Kwaliteitsmedewerker procesverbeteraar
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
HBO
marker icoon
Emmen, Drenthe
euro sign icoon
€2500 - €4500

Als kwaliteitsmedewerker binnen de organisatie zorg je voor nauwkeurige procesbewaking op alle afdelingen. Je waarborgt de juiste documentatie en beheert deze zorgvuldig. Op de productievloer ben jij dagelijks aanwezig, waar je kwaliteitsafwijkingen signaleert en de productie ondersteunt bij het implementeren van efficiënte kwaliteitsoplossingen. Je begeleidt audits en werkt samen met afdelingsleiders aan procesverbeteringen, inclusief het opstellen van werkinstructies. Als klachtenbehandelaar werk je nauw samen met de Duitse kwaliteitsafdeling, waarbij je verantwoordelijk bent voor zowel interne als externe klachten. Tenslotte, je verzamelt en deelt kwaliteitsgegevens met relevante afdelingen om een gestroomlijnde werking te garanderen.

Lasser
Bekijk de vacature
Nieuw
Monteur werkplaats
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Emmeloord, Flevoland
euro sign icoon
€2400 - €3200

Als monteur ben je iemand die niet bang is voor een technische uitdaging. Elke machine wordt op basis van klantwensen gemaakt, waardoor je afwisselende werkzaamheden hebt. Je verricht voornamelijk werkzaamheden op mechanisch maar ook op elektrotechnisch en hydraulisch gebied. 

 

 

Nieuw
Werkvoorbereider
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Smilde, Drenthe
euro sign icoon
€2500 - €3000

Ben jij een organisatietalent met een passie voor planning en coördinatie? We zijn op zoek naar een flexibele en enthousiaste werkvoorbereider. Als werkvoorbereider ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, klaarzetten en bestellen van materialen. Hiervoor werk je nauw samen met verschillende teams, zoals engineering, inkoop en productie om ervoor te zorgen dat projecten soepel verlopen. Je houdt de materiaalstroom bij, verwerkt bonnen, houdt de planning bij en voert eindcontroles.