Assemblagemonteur

Als assemblagemonteur vervul je een cruciale rol in het samenstellen van machines door het gebruiken diverse losse onderdelen. Je hoofdtaak is het monteren van deze onderdelen zonder verdere bewerkingen aan de materialen uit te voeren. Vaak werk je aan dezelfde soorten machines en wissel je je taken met collega’s. Het is essentieel dat je op verschillende posities in het productieproces kunt werken.  Er zijn als assemblagemonteur mogelijkheden om te werken bij zowel kleine bedrijven met maximaal 10 medewerkers als bij grote bedrijven waar soms meer dan 50 medewerkers op één afdeling actief zijn.

Assemblagemonteur: Een Introductie

Een assemblagemonteur zet producten en machines in elkaar, variërend van grote onderdelen van vrachtwagens tot kleine objecten zoals koortsthermometers. Ongeacht de grootte van het het product, jouw rol is cruciaal voor elke werkgever, omdat het eindproduct afhankelijk is van jouw werk. Een greep uit de werkzaamheden van een assemblagemonteur:

– De montage van producten.
– Het uitvoeren van tests om de kwaliteit te waarborgen.
– Het nauwkeurig controleren van de kwaliteit van het eindproduct.
– Het vervangen van defecte onderdelen voor een optimale functionaliteit van de machine.
– Het handhaven van een schone en hygiënische werkomgeving om de productiviteit en veiligheid te bevorderen.

Assemblagemonteur mechanica, pneumatiek en aandrijvingen
Afbeelding

Welke opleiding heb je nodig?

Wanneer je als assemblagemonteur aan de slag wilt, heb je een technische mbo-opleiding, zoals mechatronica of werktuigbouwkunde nodig. Door het halen van zo’n diploma ben je bekend met belangrijke aspecten zoals het kunnen lezen van technische tekeningen en ken je verschillende soldeer- en lasertechnieken. Door het volgen van zo’n opleiding ben je goed voorbereid op alles wat op je pad komt tijdens je werk.

Afhankelijk van het specifieke type assemblagewerk dat je verricht, kunnen er aanvullende certificeringen vereist zijn. Bijvoorbeeld, als je gaat werken met elektrisch aangedreven voertuigen (e-voertuigen), dan is het hebben van een NEN 9240-certificaat vereist. Uiteraard kan Technisi met je meedenken wat betreft het halen van zo’n certificaat.

Afbeelding

Wat is het gemiddelde salaris van een assemblage monteur?

 

Een assemblagemonteur verdient een mooi salaris. Het salaris is volledig afhankelijk van de sector waarin je werkt, en uiteraard ook van je ervaring. Iemand met veel ervaring verdient logischerwijs meer dan iemand die net start. Een assemblagemonteur verdient in Nederland gemiddeld 2700 euro per maand. De salarissen kunnen variëren van 2300 euro (laag) tot 3100 euro (hoog). Dit is een indicatie en is niet bij elk bedrijf gelijk.

Assemblage Monteur

Competenties van een assemblagemonteur

Er zijn uiteraard een aantal competenties waar een assemblagemonteur aan moet voldoen. Als je geïnteresseerd bent in een functie als assemblagemonteur, is het belangrijk om deze vaardigheden te ontwikkelen. Hier zijn enkele van die vaardigheden die essentieel zijn voor deze functie:

– Nauwkeurigheid
– Sterke communicatievaardigheden
– Veilig werken als prioriteit hebben
– Erg gemotiveerd zijn
– Het vermogen hebben om zelfstandig te kunnen werken
– Doorzettingsvermogen
– Discipline

Een Veelbelovende Carrière

Je kunt wel zeggen dat het werken als assemblagemonteur erg variërend kan zijn. Het kan namelijk erg verschillen welke soort machine je in elkaar moet zetten. Ook heb je zowel op financieel gebied als op persoonlijk gebied zekerheid en dit maakt het een erg aantrekkelijke functie. Wel heb je natuurlijk een bepaalde opleiding nodig om deze functie te kunnen bekleden. Ben je nou op zoek naar een functie als assemblage monteur of wil je juist meer informatie? Neem dan vooral even contact met ons op, of solliciteer op 1 van de functies hier beneden, dan kunnen wij even kijken wat we voor je kunnen doen!

Assemblagemonteur vacatures