Tekenaar vacatures

De rol van een technisch tekenaar is cruciaal en veelzijdig binnen de technische sector, waarbij zij verantwoordelijk zijn voor het creëren en ontwerpen van gedetailleerde technische tekeningen die essentieel zijn voor de ontwikkeling en realisatie van complexe projecten. Deze professionals kunnen werkzaam zijn in een breed scala aan technische bedrijven, variërend van bouw en architectuur tot engineering en productie. Hun expertise is niet beperkt tot één industrie; vrijwel elk bedrijf dat zich bezighoudt met het ontwerpen en uitvoeren van technische projecten heeft de deskundigheid van technische tekenaars nodig. De verantwoordelijkheden van een technisch tekenaar gaan verder dan het enkel uittekenen van ontwerpen. Ze spelen een ondersteunende rol in het gehele productieproces, waarbij ze niet alleen zorgen voor de nauwkeurigheid van de ontwerpen, maar ook actief meedenken over mogelijke verbeteringen. Dit kan inhouden dat ze verbetervoorstellen doen die de efficiëntie, kosteneffectiviteit, of uitvoerbaarheid van een project kunnen verhogen. Hun bijdragen kunnen van cruciaal belang zijn voor het optimaliseren van zowel het ontwerp als het productieproces. In hun werk maken technisch tekenaars gebruik van geavanceerde softwareprogramma's zoals AutoCAD, SolidWorks, of Revit om digitale tekeningen en modellen te creëren. Deze programma's stellen hen in staat om met hoge precisie te werken en complexe ontwerpen te realiseren die voldoen aan specifieke technische eisen. Echter, traditionele vaardigheden in het tekenen met de hand blijven ook waardevol; het schetsen op papier wordt nog steeds gebruikt voor initiële ideeën of wanneer een directe, hands-on aanpak vereist is.

Filters
Nieuw
Dataspecialist/Tekenaar
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Hoogeveen, Drenthe
euro sign icoon
€2400 - €3300

Als Dataspecialist/Tekenaar ben je bezig met het voorbereiden en uitwerken van projecten gericht op het detecteren en documenteren van ondergrondse infrastructuur zoals kabels en leidingen. Je beheert gelijktijdig meerdere projecten met variërende looptijden en zorgt voor de nodige informatie en vergunningen zodat veldwerkers hun werk effectief kunnen uitvoeren. Je onderhoudt contact met netbeheerders en het Kadaster om de benodigde gegevens voor het tekenen te verzamelen. Met behulp van AutoCAD verwerk je deze data tot gedetailleerde tekeningen, zoals dwarsprofielen van boringen en scans van terreinen. Deze tekeningen zijn essentieel voor opdrachtgevers voor toepassingen zoals constructiewerken en installaties. In de Tekenkamer werk je samen met zeven collega's en rapporteer je aan het Hoofd Tekenkamer, waarbij je nauw samenwerkt met de Projectleider en regelmatig overlegt met de Veldwerkers.

Nieuw
Tekenaar Elektrotechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Bolsward, Friesland
euro sign icoon
€2750 - €3600

Als Tekenaar Elektrotechniek bij onze relatie, een toonaangevend bedrijf in systemen, ben je verantwoordelijk voor het tekenen van bekabeling voor deze systemen. Je ondersteunt ook de productieafdeling bij het testen van elektrische componenten en het oplossen van storingen. In samenwerking met mechanische engineers werk je aan klantprojecten op basis van technische specificaties en bied je ondersteuning aan klanten bij installatie en onderhoud van producten. Dit doe je samen met collega's van diverse afdelingen, waarbij ieder zijn eigen specialiteit heeft. Je taken omvatten onder meer het tekenen van elektrische schema's, 3D-modellering van bekabeling, klantcontact over systeemaansluitingen, communicatie met leveranciers over productverbeteringen en kwaliteit, en het assisteren bij het gebruik van testsystemen.

Nieuw
Tekenaar E/W
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Leeuwarden, Friesland
euro sign icoon
€2600 - €3200

Zie je jezelf als de rechterhand van het ontwerpteam/projectleider om onze projecten succesvol te laten verlopen? En kun je ook nog tekenen in een CAD-programma? Dan horen we graag iets van jou. Wij zoeken een Tekenaar die vanuit een ontwerp, tekeningen en berekeningen maakt. Daarnaast zorg je tijdens het project voor ondersteuning van de projectleider/uitvoerder op de bouw en draag je oplossingen aan voor technische uitdagingen die zich voordoen.

Nieuw
Tekenaar W installatietechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Groningen, Groningen
euro sign icoon
€2800 - €3500

Als Engineer W installatietechniek  speel je een cruciale rol bij het ontwerp en de berekening van installaties voor integrale projecten. Je bent een essentieel lid van een multidisciplinair team dat het volledige bouwproces beheert. Met de vrijheid om zelf initiatief te nemen en ondersteund door collega's met diverse expertise, draag je bij aan het uitwerken van gedetailleerde ontwerpen en bestekken. Bovendien coördineer je het nauwkeurige planningsproces en organiseer je de uitvoering van projecten, waarbij je een integrale rol vervult gedurende alle fasen van het project.

Nieuw
Tekenaar W installatietechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Dokkum, Friesland
euro sign icoon
€2400 - €3400

Als Tekenaar W maak je deel uit van een projectteam waarin onze projecten worden geëngineerd, voorbereid en aangestuurd. Binnen dit team krijg je de kans om je te verdiepen in en verder te ontwikkelen in het gebruik van onze softwaretools. Samen met je collega's werk je aan het ontwerp en de planning van de projecten, waarbij je gebruikmaakt van geavanceerde software om de technische tekeningen en modellen te creëren. Jouw expertise en nauwkeurigheid zijn essentieel voor het succesvol uitvoeren van de projecten. Je zorgt ervoor dat alle technische specificaties worden vertaald naar gedetailleerde tekeningen en documentatie, waardoor de uitvoering van het project soepel verloopt. Als onderdeel van een projectteam ben je voornamelijk verantwoordelijk voor het ontwerpen en tekenen van werktuigkundige installaties binnen de utiliteit. Hierbij maak je gebruik van softwaretools zoals Revit, AutoCAD, Nordined en StabiCAD. Daarnaast draag je de verantwoordelijkheid voor het maken van installatieberekeningen. Met jouw kennis zorg je ervoor dat de installaties nauwkeurig worden ontworpen en gedocumenteerd, zodat het project succesvol kan worden uitgevoerd.

Werktuigkundig Tekenaar Installatietechniek
Bekijk de vacature

Bij Technisi, een bedrijf dat de waarde van technisch tekenaars erkent, zijn we continu op zoek naar getalenteerde individuen om ons team te versterken. Wij bieden diverse vacatures voor de functie van tekenaar, waar kandidaten de kans krijgen om te werken aan uitdagende projecten, hun vaardigheden verder te ontwikkelen en bij te dragen aan innovatieve oplossingen. Onze tekenaars zijn essentiële leden van ons team, die niet alleen bijdragen aan het ontwerp- en productieproces, maar ook de kwaliteit en succes van onze projecten beïnvloeden. Bij Technisi waarderen we de inzet, creativiteit, en technische expertise van onze tekenaars en bieden we hen een stimulerende werkomgeving waarin ze kunnen groeien en excelleren.