VAPRO vacatures

In de wereld van de procestechniek zijn VAPRO-opleidingen onmisbaar. VAPRO staat voor ‘vakopleiding procesindustrie’ en richt zich specifiek op de behoeften van deze sector. Dit is essentieel omdat de procestechniek een unieke industrie is waar veiligheid en kwaliteit van het grootste belang zijn. Veel andere opleidingen besteden weinig tot geen aandacht aan deze specifieke aspecten. Om de vereiste kennis en vaardigheden op te doen voor de procestechniek, biedt VAPRO verschillende niveaus van opleidingen aan, namelijk A, B, C of D diploma’s. Deze certificeringen bieden een solide basis voor wie een carrière nastreeft in de procestechniek.

VAPRO: Verschillende Niveaus

Er zijn 5 verschillende VAPRO niveaus. Deze lopen van basisoperator tot tot en met VAPRO D. VAPRO D is het hoogst haalbare en kun je vergelijken met een HBO opleiding. Hieronder vind je een uitleg over elk opleidingsniveau van VAPRO.

• VAPRO basisoperator: Dit programma, gelijkwaardig aan MBO niveau 1, leidt deelnemers op tot assistent operators, waarbij ze essentiële basisvaardigheden verwerven.

• VAPRO A: Op het niveau van MBO niveau 2 biedt deze opleiding de vaardigheden die nodig zijn om als operator te werken, waardoor deelnemers direct inzetbaar zijn in de industrie.

• VAPRO B: Met een gelijkwaardigheid aan MBO niveau 3, bereidt deze opleiding deelnemers voor op de rol van allround operator en AOT 3, waardoor ze een breed scala aan taken kunnen uitvoeren.

• VAPRO C: Deze opleiding, op een niveau wat te vergelijken is met MBO niveau 4, geeft deelnemers een nog breder scala aan vaardigheden, waardoor ze kunnen worden ingezet als operator C en een meer divers takenpakket kunnen uitvoeren.

• VAPRO D: Als een schakel tussen MBO en HBO, vergelijkbaar met een Associate Degree, stelt deze opleiding personen in staat om leidinggevende posities te bekleden in de procesindustrie, waarbij ze zowel technische als managementvaardigheden ontwikkelen.

Procesoperator 5-ploegen
Afbeelding

Mogelijkheden vanuit Technisi

Mocht je nou nog niet over een VAPRO diploma beschikken? Het is vanuit Technisi ook mogelijk om je VAPRO diploma te behalen. Naast het behalen van je diploma kunnen we dan ook gelijk meedenken over een eventuele baan in dit werkgebied. Heb je interesse of heb je een vraag? Solliciteer dan op 1 van de vacatures hier beneden, of neem contact met ons op!

VAPRO vacatures via Technisi