Procestechniek

Werken in de procestechniek is een fascinerende en uitdagende ervaring. Als onderdeel van het productieproces zie je concreet resultaat van je werk, vaak in ploegendiensten. Dit betekent werken op verschillende tijden en dagen, maar wel volgens een vast patroon. Ploegendiensten zijn gebruikelijk in de procestechniek vanwege de behoefte aan continue productie gedurende langere periodes dan een standaard 8-urige werkdag. Het werken in ploegendiensten zorgt ervoor dat de productie ononderbroken doorgaat, wat essentieel is in de procestechniek. Bovendien worden ploegendiensten over het algemeen goed betaald vanwege de toeslagen die worden toegekend voor de variabele werktijden. De producten die voortkomen uit de procestechniek zijn ontzettend divers en alomtegenwoordig in ons dagelijks leven. Technisi heeft een breed scala aan procestechniek vacatures, geschikt voor mensen met verschillende achtergronden en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een functie op mbo/mts-niveau of juist op hbo/hts-niveau, er is voor elk wat wils. Ben je geïnteresseerd in een carrière in deze boeiende branche? Neem dan snel een kijkje bij onze vacatures en ontdek de mogelijkheden die wij bieden.

Filters
Nieuw
Technisch Operator 2 ploegen
dienst icoon
2 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Groningen, Groningen
euro sign icoon
€2700 - €3800

Als Operator ben je over het algemeen actief met het in de gaten houden van het productieproces. In dit proces ben je samen met je collega's actief met de machines. Dit zal voornamelijk met het bedienen, instellen, onderhouden, ombouwen en het oplossingen van storingen zijn. Hierbij kun je op verschillende afdelingen en bij verschillende onderdelen worden ingezet. Kortom een uitdagende, technische en afwisselende functie waarin je veel zelfstandig, maar ook in teamverband aan de slag bent. 

Nieuw
Procesoperator 3 ploegendienst
dienst icoon
3 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Bolsward, Friesland
euro sign icoon
€2800 - €3800

Als operator ben je verantwoordelijk voor het correct bedienen van diverse machines op de productielijnen. Hierbij los je storingen op, zorg je dat de machines correct zijn ingesteld, bouw je de productielijn om (indien nodig), en voer je kwaliteitscontroles uit. Daarnaast stuur je productiemedewerkers aan, en leg je de productiegegevens vast in rapporten. Dit doe je in een 3 ploegendienst, samen met een gezellig & ervaren team.

Nieuw
Procesoperator Delfstoffenwinning 5-ploegen
dienst icoon
5 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Veendam, Groningen
euro sign icoon
€3500 - €4100

Als Procesoperator Delfstoffenwinning ben je verantwoordelijk voor het gehele productieproces van verschillende typen van een hoogwaardige delfstof. Hierbij speel je onder andere een rol bij het instellen van de productiehoeveelheid, het oplossen van eventuele productiestoringen, de administratieve verwerking, het inpakken en distribueren van de producten. Na verloop van tijd wordt er van je verwacht dat je de werkzaamheden zelfstandig op gaat pakken/signaleren. Het is bij deze opdrachtgever vanzelfsprekend van cruciaal belang dat je goed kunt communiceren, samenwerken en altijd oog hebt voor de procedures met betrekking tot veiligheid en milieu.

Nieuw
Veiligheidskundige
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Groningen
euro sign icoon
€3500 - €6500
 • Implementeren en realiseren van het veiligheidsbeleid.
 • Analyseren van bedrijfsvoering en externe ontwikkelingen.
 • Optimaliseren van het veiligheidssysteem volgens wet- en regelgeving.
 • Ontwikkelen van procedures en instructies voor veiligheid.
 • Bevorderen van veiligheidsbewustzijn bij medewerkers en management.
 • Bepalen en toekennen van autorisatieniveaus.
 • Voorbereiden en begeleiden van bedrijfsnoodsituaties.
 • Ondersteunen bij inspectie- en revisiestops.
Nieuw
Operator Procesindustrie omgeving Scheemda
dienst icoon
2 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Groningen
euro sign icoon
€2500 - €3000

Als Operator procesindustrie ben je verantwoordelijk voor het verloop en het bijstellen van het productieproces.  Hierbij kan met name gedacht worden aan het bedienen van de machines en installaties, ondersteuning bieden bij technische storingen en het verrichten van lichte administratieve handelingen. De opdrachtgever hanteert hierbij een  werkweek op basis van drie/twee ploegen. Je gaat allereerst starten met een intern inwerktraject, hierbij sta je onder begeleiding van een ervaren operator. Op den duur is het de bedoeling dat de werkzaamheden zelfstandig zullen worden opgepakt.

5 ploegen Procesoperator Energietechniek
Bekijk de vacature
Nieuw
Procesoperator C Energietechniek 5 ploegen
dienst icoon
5 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Appingedam, Groningen
euro sign icoon
€3800 - €5000

Als Procesoperator Energietechniek ben jij verantwoordelijk voor het bewaken van je eigen deelproces. Hierbij ben je voornamelijk actief met instellen, afstellen en bedienen van machines. Het signaleren en verhelpen van eerstelijns storingen en ondersteunen bij onderhoudswerkzaamheden. Het uitvoeren van kwaliteitscontroles en het waar nodig aanpassingen doorvoeren met betrekking tot het proces. Verder werk je ook regelmatig vanuit de controlekamer, vanuit hier kan jij het proces bijsturen. Ten slotte zul je ook te maken krijgen met lichte administratieve verwerkingen.

Nieuw
Veiligheidscoördinator HVK Energietechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
FARMSUM, Groningen
euro sign icoon
€4600 - €6500

Als Veiligheidscoördinator Energietechniek ben je actief op de gloednieuwe afdeling QHSE binnen de organisatie. Als afdeling zorg je ervoor dat de organisatie op het gebied van Kwaliteit, Gezondheid, Veiligheid en Milieu voldoet aan de relevante wet- en regelgeving en waarborgt. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van het veiligheidsbeleid binnen de organisatie. Je monitort en analyseert zowel interne bedrijfsvoering als externe ontwikkelingen, inclusief wet- en regelgeving. Je onderhoudt en optimaliseert het veiligheidssysteem, zorgt voor de juiste procedures, instructies en hulpmiddelen, en fungeert als voorvechter van een veilige werkcultuur. Dit omvat het overdragen van veiligheidssystemen en -eisen aan medewerkers en managers, het geven van voorlichting en trainingen, en het bevorderen van veiligheidsbewustzijn. Daarnaast bepaal en beheer je autorisatieniveaus voor locatietoegang en zorg je ervoor dat de organisatie adequaat kan reageren op noodsituaties. Je ondersteunt ook bij inspectie- en revisiestops om een veilige en efficiënte werkomgeving te waarborgen.

Werken in de procestechniek is een super mooie en technische uitdaging. Je maakt onderdeel uit in het proces waarbij iets tastbaars wordt geproduceerd, vaak gebeurd dit in ploegendiensten. Dit is het werken op variabele tijden en dagen, maar volgens een vast patroon. Ploegendiensten worden vaak toegepast binnen de procestechniek omdat het werk langer dient door te gaan dan een 8-urige werkdag. In de procestechniek zorgt het werken met een ploegensysteem ervoor dat de productie continu kan blijven draaien.  In ploegen werken is in verhouding een van de best betaalde banen, doordat er een gunstige toeslag staat tegenover de wisselende diensten.

  • Verschillende soorten ploegen
   • 5 ploegen
   • 4 ploegen
   • 3 ploegen
   • 2 ploegen 
   • Dagdienst (geen ploegen)

Vaak spreekt men over een ochtenddienst, middagdienst en nachtdienst, maar dit kan per bedrijf verschillen.

De producten die worden gecreëerd bij procestechniek zijn ontzettend uiteenlopend. Bijna alles uit ons dagelijks leven komt voort uit procestechniek. Technisi heeft altijd procestechniek vacatures, geschikt voor diverse achtergronden en