Elektromonteur

Als elektromonteur ben je betrokken bij een breed scala aan activiteiten die essentieel zijn voor het functioneren van moderne samenlevingen. Je werkzaamheden omvatten niet alleen het installeren, repareren en onderhouden van elektrotechnische systemen en installaties, maar strekken zich ook uit tot diverse gespecialiseerde en geavanceerde technische domeinen. Hier volgt een uitgebreide versie van de taken en verantwoordelijkheden, evenals de kansen en functies die beschikbaar zijn voor elektromonteurs in de industrie.

Filters
Nieuw
Onderhoudsmonteur dagdienst
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Meppel, Overijssel
euro sign icoon
€2700 - €3600

Als onderhoudsmonteur maak jij onderdeel uit van de technische dienst. Het ervoor zorgen dat de machines goed werken en de fabriek draaiende blijft is jouw doel. Als onderhoudsmonteur ben je onder andere bezig met het oplossen van storingen, meedenken aan optimaliseren van de productielijnen en het uitvoeren van kleinschalige modificaties aan installaties.

Nieuw
offshore junior windmolen monteur nederland
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Friesland, Friesland
euro sign icoon
€2400 - €3500

Als servicemonteur windturbines maak jij deel uit van een energiek team dat windturbines onderhoudt. Je lost samen storingen op, voert reparaties uit of zorgt voor een onderhoudsbeurt. Maar je gaat ook op pad om nieuwe windturbines te monteren of bestaande te demonteren. Je hebt verstand van hydrauliek, mechaniek en elektrotechniek en je werkt graag samen.

Als servicemonteur ben je vaak onderweg en werk je veelal buiten. Het kan voorkomen dat je voor je werkzaamheden meerdere dagen op pad bent, want ze werken wereldwijd. Omdat ze de  services 24/7 aanbieden draai je ook enkele keren per jaar een weekenddienst. En het is misschien vanzelfsprekend, maar je werkt op hoogte.

Nieuw
Monteur Werktuigbouwkunde
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Groningen
euro sign icoon
€2400 - €3900

Als monteur werktuigbouwkunde speel je een cruciale rol in ons werkproces. Je voert zelfstandig installatiewerkzaamheden uit aan werktuigbouwkundige installaties volgens de specificaties van de opdracht, met als doel een hoog kwaliteitsniveau en maximale klanttevredenheid te bereiken. Je werkt op locatie bij de klant en bent mogelijk in de kost tijdens projecten. Dankzij het gebruik van prefab-elementen uit onze eigen werkplaats kun je efficiënter werken en word je fysiek minder belast. Klantvriendelijkheid staat centraal gezien jouw rol als vertegenwoordiger van onze organisatie. Je taken omvatten onder meer het voorbereiden en uitvoeren van installatiewerkzaamheden, het aanleggen van systemen volgens tekeningen, het delen van kennis met assistent monteurs, het melden van afwijkingen aan leidinggevenden, evalueren en rapporteren, assisteren bij testen en in bedrijf stellen van installaties, communiceren met opdrachtgevers en het bijhouden van vakkennis.
 

Nieuw
Meewerkend Voorman
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Groningen, Groningen
euro sign icoon
€2900 - €3700

Als Meewerkend Voorman ben je deel van een hecht team, deel je jouw kennis en werk je actief mee. Je leidt een projectteam van 3 tot 5 monteurs op diverse locaties, organiseert en controleert de werkzaamheden, en maakt interne rapportages. Je beoordeelt tekeningen op uitvoerbaarheid en denkt mee over oplossingen bij problemen. Samen met je team zorg je voor strakke planningen en efficiënt werk om onze beloften na te komen.

Nieuw
Onderhoudsmonteur dagdienst
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Sneek, Friesland
euro sign icoon
€2700 - €3600

Als onderhoudsmonteur maak jij onderdeel uit van de technische dienst. Het ervoor zorgen dat de machines goed werken en de fabriek draaiende blijft is jouw doel. Als onderhoudsmonteur ben je onder andere bezig met het oplossen van storingen, meedenken aan optimaliseren van de productielijnen en het uitvoeren van kleinschalige modificaties aan installaties.

Elektromonteur Energietechniek Industrie dagdienst
Bekijk de vacature
Nieuw
Monteur Technische Dienst
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Lelystad, Overijssel
euro sign icoon
€2500 - €3649
 • Het geven van technische assistentie aan de medewerkers van de productieploeg.
 • Het oplossen van storingen op mechanisch- en bij voorkeur ook elektrotechnisch gebied.
 • Verrichten van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan machines, installaties, gebouwen en terreinen.
 • Doen van voorstellen ter verbetering van het productieproces, verbetering van de veiligheids- en onderhoudsaspecten.
 • Zorgen voor een nette werkomgeving en verantwoordelijkheid nemen voor de aan u toevertrouwde materialen. Hierbij neemt u de veiligheidseisen en richtlijnen strikt in acht.
Nieuw
Medewerker Technische dienst
dienst icoon
2 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Scheemda, Groningen
euro sign icoon
€2500 - €2900

Jouw verantwoordelijkheid, samen met het team van de technische dienst, is het optimaal laten functioneren van ons gehele machinepark en productiemiddelen. Onze technische dienst bestaat op dit moment uit 5 collega’s met kennis vanuit verschillende technische disciplines. Je voert onderhoudswerkzaamheden uit en controleert op machineveiligheid, zodat de machines veilig blijven draaien. Je verhelpt storingen zodanig dat het productieproces zo min mogelijk hinder hiervan ondervindt.

In deze functie heb je tevens veel vrijheid en kun je pro- actief meedenken voor de optimalisatie van het machinepark.

We zijn als bedrijf aan het groeien en continu bezig om onze processen te verbeteren. Om deze reden investeren wij flink in ons machinepark. De afgelopen periode zijn er al een aantal nieuwe machines in bedrijf gegaan. Dit betekent voor jou werken in een veranderende omgeving waarin je je verder kunt ontwikkelen op jouw eigen kennis en vaardigheden.

Taken en Verantwoordelijkheden

 1. Preventief en Correctief Onderhoud: Het uitvoeren van geplande inspecties om de betrouwbaarheid van elektrische systemen en apparatuur te waarborgen. Dit omvat het identificeren en verhelpen van potentiële storingen voordat ze problemen veroorzaken, evenals het reageren op onvoorziene uitvallen of defecten.
 2. Assemblage en Installatie: Het assembleren van elektrische machines en kasten volgens technische specificaties en het installeren van diverse elektrotechnische installaties, zoals verlichting, beveiligingssystemen, en energiebeheersystemen.
 3. Testen en Ingebruikname: Het verifiëren van de functionaliteit en veiligheid van nieuwe installaties door middel van een reeks tests voordat deze in gebruik worden genomen. Dit zorgt ervoor dat alle systemen aan de vereiste normen voldoen en klaar zijn voor operationeel gebruik.
 4. Foutdiagnose en Reparatie: Het snel identificeren van de oorzaak van elektrische storingen en het uitvoeren van de nodige reparaties. Dit vereist een grondige kennis van elektrische systemen en de vaardigheid om complexe problemen op te lossen.
 5. Advies en Klantenondersteuning: Het bieden van deskundig advies aan klanten over de beste elektrische oplossingen voor hun behoeften, evenals technische ondersteuning en training over hoe systemen en apparaten te gebruiken en te onderhouden.

Kansen en Functies

 • Projectmanagement: Met voldoende ervaring kun je doorgroeien naar een rol als projectmanager, waarbij je de verantwoordelijkheid draagt voor de planning, uitvoering en afronding van elektrotechnische projecten.
 • Specialisatie: Er zijn mogelijkheden om je te specialiseren in specifieke gebieden zoals hernieuwbare energiebronnen, industriële automatisering, of domotica. Dit kan leiden tot functies zoals systeemontwerper of consultant in geavanceerde technologische toepassingen.
 • Onderwijs en Training: Ervaren elektromonteurs kunnen ook kiezen voor een carrière in het onderwijs of de training, waarbij ze hun kennis en vaardigheden doorgeven aan de volgende generatie professionals.
 • Zelfstandig Ondernemerschap: Voor degenen met ondernemersambities biedt de elektrotechniek volop mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten, gespecialiseerd in installatie, onderhoud of consulting diensten.
 • Internationale Carrièremogelijkheden: Met de globalisering van de industrie zijn er ook kansen om in het buitenland te werken, hetzij door een internationaal bedrijf of als zelfstandige professional.

De rol van een elektromonteur is cruciaal in het ondersteunen en bevorderen van technologische vooruitgang in tal van sectoren. Door voortdurende professionele ontwikkeling en specialisatie kunnen elektromonteurs hun carrièrepad diversifiëren en zich aanpassen aan de veranderende technologische landschap.