Servicemonteur

servicemonteur ben je een ware expert in de technische wereld, waar je je bezighoudt met het onderhouden en repareren van een breed scala aan apparaten en machines. Deze machines en constructies kunnen variëren van industriële productielijnen en landbouwmachines tot klimaatregelingssystemen en medische apparatuur. De rol van een servicemonteur is cruciaal in vele sectoren, omdat zij ervoor zorgen dat apparatuur efficiënt en veilig functioneert. Vaak beschikt een servicemonteur over een specialisme in een specifiek vakgebied, zoals elektrotechniek, werktuigbouwkunde, mechatronica, of ICT, waardoor hij of zij expert is in het oplossen van complexe technische problemen.   De doorgroeimogelijkheden voor een servicemonteur zijn aanzienlijk. Met de juiste ervaring en aanvullende opleidingen kan men doorgroeien naar rollen zoals service manager, projectleider, of een specialistische functie binnen engineering. Sommige servicemonteurs kiezen ervoor om zich verder te specialiseren in hoogtechnologische sectoren zoals robotica of duurzame energie, waar de vraag naar gespecialiseerde kennis steeds groter wordt.   Wat betreft salarissen, deze kunnen sterk variëren afhankelijk van de sector, ervaring, en het niveau van specialisatie. Een beginnende servicemonteur kan rekenen op een startsalaris dat varieert van €2.400 tot €2.800 bruto per maand. Met de nodige ervaring en specialisaties kan dit salaris oplopen tot wel €3.500 of meer per maand voor zeer ervaren monteurs in gespecialiseerde of leidinggevende posities.   Bekijk ook de volgende pagina's:

Filters
Nieuw
Monteur Elektrotechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Veendam, Groningen
euro sign icoon
€2600 - €3200

Zorg dat de elektra goed en veilig werkt. Jij bent dé specialist die continu op zoek is naar verschillende uitdagende opdrachten. Komt dat even goed uit. En er liggen er genoeg voor je klaar. Bijvoorbeeld een complete ziekenhuisafdeling van elektronische installaties voorzien. Of zorgen dat de elektra van een luxe woning goed werkt. Twee totaal verschillende technische projecten! En daar mag jij je helemaal in uitleven als doeltreffende monteur elektrotechniek. Je bent dan onder andere bezig met het:

  • Zelfstandig monteren én installeren van elektronische (deel)installaties. Op basis van tekeningen.
  • Zorgen dat jij en je collega’s in een veilige werkomgeving werken.
  • Beantwoorden van vragen als klanten langskomen op jouw deelproject.
  • Coachen van nieuwe hulp- en leerling monteurs elektrotechniek.
Nieuw
Monteur Beveiligingstechniek omgeving Leeuwarden
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Leeuwarden, Friesland
euro sign icoon
€2600 - €3900

Als monteur installeer je systemen voor beveiliging en communicatie. Je stelt de apparatuur en/of de hele installatie in bedrijf. Soms moet je ter plekke de programmatuur aanpassen. Daar draai jij je hand niet voor om. Je maakt deel uit van de storingsdienst. Je legt de benodigde bekabeling aan. Je lost problemen op. Je communiceert klantgericht, servicegericht en oplossingsgericht. Je gaat altijd voor kwaliteit en wilt jezelf steeds verder verbeteren. Je geeft de klanten advies en aanwijzingen en stelt vernieuwingen voor. Elke dag is anders bij onze relatie

Nieuw
Installatiemonteur
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Dronten, Flevoland
euro sign icoon
€2500 - €3500

Als installatiemonteur bij onze relatie ga je aan de slag voor verschillende klanten in de voedingsbranche. Je bent bezig met het installeren van machines en aanleggen van verschillende leidingen. Daarnaast moet je ook af en toe lassen. Als je collega's extra hulp nodig hebben schiet jij ze te hulp. Ook ben je in contact met de klant en beantwoord je vragen netjes en klantgericht. Je werkt in een gezellig team met een informele sfeer in de polder.

Nieuw
Monteur Infratechniek omgeving Hoogezand
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Hoogezand, Friesland
euro sign icoon
€2500 - €3400

Als Monteur Infratechniek heb je de verantwoordelijkheid voor het uitvoeren van montageactiviteiten aan gas- en waterleidingen, inclusief alle benodigde voorbereidende werkzaamheden. Je maakt deel uit van een compact team met vaste collega's en zorgt ervoor dat de opdracht succesvol wordt afgerond, waarbij tevreden klanten achterblijven. Naast je montagewerkzaamheden leg je nauwkeurig administratieve gegevens vast volgens de geldende richtlijnen. Verder onderhoud je goede communicatie met de uitvoerder en werkvoorbereider om de planning en uit te voeren taken af te stemmen.

Nieuw
Monteur Elektrotechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Groningen, Groningen
euro sign icoon
€2400 - €3900

Als monteur elektrotechniek speel je een essentiële rol in ons werkproces. Je voert zelfstandig installatiewerkzaamheden uit volgens de specificaties in de opdracht, met als doel een hoog kwaliteitsniveau en maximale klanttevredenheid te bereiken. Je werkt op locatie bij de klant en bent mogelijk in de kost tijdens projecten. Klantvriendelijkheid staat centraal, gezien jouw rol als vertegenwoordiger van onze organisatie. Jouw taken omvatten onder meer het voorbereiden en uitvoeren van installatiewerkzaamheden, het aanleggen van systemen volgens tekeningen, het delen van kennis met assistent monteurs, het melden van afwijkingen aan leidinggevenden, evalueren en rapporteren, assisteren bij testen en in bedrijf stellen van installaties, communiceren met opdrachtgevers en het bijhouden van vakkennis.

Service Technicus Klimaatinstallaties omgeving Beilen
Bekijk de vacature
Nieuw
Onderhoudsmonteur Installatietechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Veendam, Groningen
euro sign icoon
€2600 - €3000

Jij voert het onderhoud aan verschillende installaties uit. Op precies het juiste moment. Voor alle klanten. 

  • Het onderhouden van allerhande werktuigbouwkundige installaties. Dat doe je zo veel mogelijk zelfstandig.
  • Afstemmen van je werk met de klant, zodat zij zo min mogelijk hinder ondervinden tijdens de werkzaamheden.
  • Inventariseren van de actuele technische staat van bijvoorbeeld ventilatiesystemen, luchtbehandelingskasten, CV ketels en meer. Dankzij jou kunnen we het benodigde onderhoud op tijd uitvoeren.
  • Draaien van een storingsdienst. Hierbij sta je buiten werktijd paraat om storingen op te lossen.
Nieuw
Monteur Elektrotechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Heerenveen, Friesland
euro sign icoon
€2700 - €3200

Als Monteur Elektrotechniek ben je verantwoordelijk voor het maken, vervangen of aanpassen van bestaande elektrotechnische installaties. Bij onze vestiging in Heerenveen bedienen we diverse opdrachtgevers in de utiliteitssector binnen de regio. Je werkt aan verschillende projecten en hebt de mogelijkheid om ook op het gebied van Technisch Beheer ervaring op te doen.

Je dagen zijn gevarieerd: de ene dag bezoek je meerdere klanten, terwijl je op andere dagen langere tijd aan een specifiek project werkt. In deze rol krijg je veel vrijheid: je plant je eigen werkzaamheden in en bent verantwoordelijk voor de uitvoering ervan.

De vakgebieden waarin een servicemonteur actief kan zijn, zijn zeer divers. In de industriële sector houden servicemonteurs zich bijvoorbeeld bezig met het onderhoud van productielijnen en machines. In de agrarische sector zijn ze verantwoordelijk voor het onderhoud van landbouwvoertuigen en -machines. In de IT en communicatie-sector werken servicemonteurs aan netwerkapparatuur en servers, terwijl in de gezondheidszorg de focus ligt op medische apparatuur. Deze diversiteit aan vakgebieden biedt servicemonteurs de mogelijkheid om een carrièrepad te kiezen dat nauw aansluit bij hun interesses en vaardigheden.

 

Om succesvol te zijn in deze rol, is het essentieel dat een servicemonteur beschikt over een sterk probleemoplossend vermogen, uitstekende communicatieve vaardigheden, en een leergierige houding. De technologische ontwikkelingen volgen elkaar snel op, dus voortdurende scholing en certificering zijn cruciaal om up-to-date te blijven met de nieuwste technieken en methoden. Daarnaast is het vermogen om zelfstandig te werken, evenals het efficiënt beheren van tijd en middelen, essentieel voor het succesvol uitvoeren van de taken van een servicemonteur.

Vacatures Service monteur