Offshore werken

Bij offshore werken spreken we over werkzaamheden op zee. Per functie en locatie verschillen de werkzaamheden nogal. Er zijn verschillende functies op gebied van werktuigbouwkunde, E&I en meer. Wanneer je aan de slag gaat in de offshore-industrie, dan kun je werken op een boor- of olieplatform, maar ook op ondersteunende schepen die bijvoorbeeld duik-, onderhouds- en kraanwerkzaamheden uitvoeren. Wanneer je offshore werkt, kom je waarschijnlijk in een rooster te werken waarbij je bijvoorbeeld twee weken offshore bent en twee weken volledig vrij bent. Natuurlijk bestaan er ook andere roosters.

Je zult vanuit offshore werken een locatie en je zult vanaf het vaste land met een helikopter naar je werk gaan. In de offshore-wereld staat veiligheid altijd op nummer één. De zee, technieken en het samenwerken in een hecht team zal zeker indruk op jou maken. Wil je snel aan de slag of verder werken binnen deze fascinerende branche? Bij Technisi staan wij in contact met diverse offshore-organisaties en bieden wij jou graag de kans om te werken binnen deze uitdagende wereld.

Je werkt meestal met een 2 weken op, 2 weken af schema, ook wel een 2-2 schema genoemd. Je werkt meestal met roosters waarin je 12 uur werkt op een werkdag, en vervolgens dan 12 uur vrij bent. Meestal ben je, wanneer je offshore werkt, na 2 weken werken ook gelijk 2 weken vrij. Je kunt dus zeggen dat je elk jaar 6 maanden vrij bent.

Uitdagende omstandigheden
Uitstekende voorwaarden
Geweldige werk-privé balans
Afbeelding

Voordelen offshore werken

Offshore werken biedt veel voordelen. Een van de grootste voordelen is het hoge salaris vanwege de uitdagende omstandigheden en speciale vaardigheden die nodig zijn. Daarnaast hebben werknemers gunstige werkschema’s, zoals twee weken werken gevolgd door twee weken vrij. Dit zorgt dus ook voor veel tijd voor familie en voor ontspanning. De offshore industrie biedt ook uitstekende kansen voor carrièreontwikkeling doormiddel van diverse trainingen en snelle promoties. Werken offshore biedt een unieke en dynamische werkervaring, maar offshore werken creëert ook een hechte gemeenschap onder collega’s door de gezamenlijke ervaring en de afgelegen locatie. Bedrijven investeren sterk in veiligheid en gezondheid, waardoor er altijd hoogwaardige medische zorg en veiligheidsvoorzieningen aanwezig zijn. Offshore werknemers genieten vaak van een goede accommodatie, recreatieve voorzieningen, en ook van welzijnsprogramma’s. Hoewel offshore werken uitdagend kan zijn, maken deze voordelen het aantrekkelijk voor veel professionals in de olie- en gasindustrie.

Mogelijkheden bij Technisi

We kijken graag samen met jou naar de mogelijkheden. Hoe? Doormiddel van een kennismakingsgesprek waar je vrijblijvend advies krijgt over de branche. Kan je niet kiezen of twijfel je tussen meerdere vacatures? Stuur gerust een open sollicitatie of bel een van onze consultants om kennis te maken met het meest technische bureau van het Noorden!

Toe aan een next level uitdaging? Solliciteer!