Installatietechniek vacatures

Installatietechniek vacatures: Een cruciale pijler binnen de technische sector, staat centraal in de ontwikkeling en het onderhoud van moderne infrastructuren en vormt een essentiële schakel in de functionaliteit van gebouwen en machines. Als een van de grootste en meest diverse branches in Nederland, omvat de installatietechniek het ontwerp, de installatie en het onderhoud van technische systemen die geïntegreerd zijn in een breed scala aan constructies, van residentiële woningen tot commerciële utiliteitspanden en industriële fabriekshallen.

Diversiteit van Installaties

De reikwijdte van installatietechniek is opmerkelijk, met een verscheidenheid aan systemen die cruciaal zijn voor het dagelijks comfort, de veiligheid en de efficiëntie van onze leef- en werkomgevingen. Enkele van de meest voorkomende installaties omvatten:

Filters
Nieuw
Monteur Werktuigbouwkunde
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Groningen
euro sign icoon
€2400 - €3900

Als monteur werktuigbouwkunde speel je een cruciale rol in ons werkproces. Je voert zelfstandig installatiewerkzaamheden uit aan werktuigbouwkundige installaties volgens de specificaties van de opdracht, met als doel een hoog kwaliteitsniveau en maximale klanttevredenheid te bereiken. Je werkt op locatie bij de klant en bent mogelijk in de kost tijdens projecten. Dankzij het gebruik van prefab-elementen uit onze eigen werkplaats kun je efficiënter werken en word je fysiek minder belast. Klantvriendelijkheid staat centraal gezien jouw rol als vertegenwoordiger van onze organisatie. Je taken omvatten onder meer het voorbereiden en uitvoeren van installatiewerkzaamheden, het aanleggen van systemen volgens tekeningen, het delen van kennis met assistent monteurs, het melden van afwijkingen aan leidinggevenden, evalueren en rapporteren, assisteren bij testen en in bedrijf stellen van installaties, communiceren met opdrachtgevers en het bijhouden van vakkennis.
 

Nieuw
Servicemonteur
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Leek, Groningen
euro sign icoon
€2400 - €3200

Als service/onderhoudsmonteur draag je zorg voor het preventief- en correctief onderhoud aan verschillende soorten pompinstallaties. Naast het onderhoudswerk is het rapporteren een essentieel onderdeel van het werk. Het opstellen van een rapportage vormt namelijk de basis voor het advies richting de opdrachtgevers over de staat van de pompinstallaties. Meestal ben je zelfstandig onderweg in de buitenlucht, echter is er altijd wel iemand die met je kan sparren over de werkzaamheden. Je komt te werken binnen een dynamisch team waarbij er ruimte is voor doorgroeimogelijkheden.

Nieuw
Monteur Elektrotechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Veendam, Groningen
euro sign icoon
€2600 - €3200

Zorg dat de elektra goed en veilig werkt. Jij bent dé specialist die continu op zoek is naar verschillende uitdagende opdrachten. Komt dat even goed uit. En er liggen er genoeg voor je klaar. Bijvoorbeeld een complete ziekenhuisafdeling van elektronische installaties voorzien. Of zorgen dat de elektra van een luxe woning goed werkt. Twee totaal verschillende technische projecten! En daar mag jij je helemaal in uitleven als doeltreffende monteur elektrotechniek. Je bent dan onder andere bezig met het:

  • Zelfstandig monteren én installeren van elektronische (deel)installaties. Op basis van tekeningen.
  • Zorgen dat jij en je collega’s in een veilige werkomgeving werken.
  • Beantwoorden van vragen als klanten langskomen op jouw deelproject.
  • Coachen van nieuwe hulp- en leerling monteurs elektrotechniek.
Nieuw
Monteur Elektrotechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Groningen, Groningen
euro sign icoon
€2400 - €3900

Als monteur elektrotechniek speel je een essentiële rol in ons werkproces. Je voert zelfstandig installatiewerkzaamheden uit volgens de specificaties in de opdracht, met als doel een hoog kwaliteitsniveau en maximale klanttevredenheid te bereiken. Je werkt op locatie bij de klant en bent mogelijk in de kost tijdens projecten. Klantvriendelijkheid staat centraal, gezien jouw rol als vertegenwoordiger van onze organisatie. Jouw taken omvatten onder meer het voorbereiden en uitvoeren van installatiewerkzaamheden, het aanleggen van systemen volgens tekeningen, het delen van kennis met assistent monteurs, het melden van afwijkingen aan leidinggevenden, evalueren en rapporteren, assisteren bij testen en in bedrijf stellen van installaties, communiceren met opdrachtgevers en het bijhouden van vakkennis.

Nieuw
Projectleider Beveiligingstechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Groningen, Groningen
euro sign icoon
€3300 - €5000

Als projectleider bij deze organisatie leidt je diverse kortdurende en langdurige gesprekken. Hierbij ben verantwoordelijk voor de coördinatie en organisatie van projecten. Je treedt hierbij op als contactpersoon voor opdrachtgevers en andere relevante betrokkenen. Je maakt de planningen van projecten en stuurt het projectteam aan. Hierbij werk je nauw samen met onder andere werkvoorbereiders, monteurs en contractbeheerders. Gedurende het project ben je verantwoordelijk voor het bewaken van de voortgang en kwaliteit van het project, waar nodig corrigeer je en los je problemen op. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de verslaglegging en presentatie van de voortgang van projecten. 

Onderhoudsmonteur Installatietechniek
Bekijk de vacature
Nieuw
Servicemonteur W
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Groningen, Groningen
euro sign icoon
€2700 - €3200

Als servicemonteur installatietechniek werk je regionaal voor verschillende opdrachtgevers, waaronder gemeentelijk vastgoed, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en kantoren.

Je assisteert bij het opstarten van werktuigbouwkundige en/of koeltechnische en elektrotechnische installaties. Je taken omvatten onderhoud, controles, kleine aanpassingen, inspecties en het oplossen van storingen, allemaal uitgevoerd volgens strikte voorschriften. Je stelt digitale rapportages op, registreert extra werkzaamheden en communiceert deze aan je technisch beheerder.

De variatie in je werk komt door de brede klantenkring. De ene dag kun je bij meerdere klanten langsgaan, terwijl je op andere dagen langere tijd bij dezelfde opdrachtgever aan de slag bent.

Nieuw
Werkvoorbereider
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Omgeving Hoogezand, Groningen
euro sign icoon
€2500 - €3200

Bij deze relatie worden luchtkanalen en andere luchttechnische componenten vervaardigd en bewerkt. Als werkvoorbereider maak je deel uit van team dat verantwoordelijk is voor de efficiënte verwerking van klantorders in de productie. Je ontvangt orders van de verkoop- en installatieafdelingen, plant deze in onze capaciteitsplanning en vertaalt ze naar duidelijke productieopdrachten. Verder ga je je bezighouden met het beoordelen van verkooporders op technische haalbaarheid, het controleren van de voorraad en intern bestellen van speciale materialen. Je rapporteert de levertijden en beheert technische documentatie. Momenteel ondergaat de fabriek een ingrijpende automatiseringsinspanning, wat het werk extra uitdagend maakt en kansen biedt voor verbeteringen in het proces. In jouw rol als werkvoorbereider heb je ruimte om initiatieven voor procesverbetering aan te dragen en fungeer je als de cruciale schakel tussen klanten, productie en management. 

 

Innovatie en Duurzaamheid

Innovatie speelt een sleutelrol in de voortdurende evolutie van installatietechniek, met een groeiende focus op duurzaamheid en energie-efficiëntie. De implementatie van groene technologieën, zoals zonne-energiesystemen, warmtepompen, en energiebeheersystemen, weerspiegelt de sector’s inzet voor het verminderen van de milieu-impact en het bevorderen van een duurzamere toekomst.

Carrièrekansen en Opleiding

De installatietechniek biedt een breed scala aan carrièrekansen voor professionals met uiteenlopende vaardigheden en specialisaties. Van ontwerpingenieurs en installatiemonteurs tot service- en onderhoudstechnici, de vraag naar gekwalificeerde vakmensen in deze sector blijft groeien. Bovendien stimuleert de voortdurende behoefte aan innovatie en de implementatie van nieuwe technologieën de ontwikkeling van gespecialiseerde opleidingen en certificeringsprogramma’s, waardoor professionals de kans krijgen om hun kennis en vaardigheden voortdurend te verbeteren.

Conclusie

Installatietechniek is een dynamisch en essentieel vakgebied dat de ruggengraat vormt van de moderne infrastructuur en industrie. Met zijn brede toepassingsgebied, voortdurende innovatie, en focus op duurzaamheid, biedt het ongekende mogelijkheden voor professionals die een impact willen maken op de bouw en het onderhoud van de fysieke wereld om ons heen.