Metaaltechniek

De wereld van metaaltechniek, ook bekend als metaalbewerking, is een fascinerend en essentieel vakgebied binnen de moderne industrie. Het speelt een cruciale rol in de productie van een breed scala aan metalen onderdelen en constructies die de basis vormen van onze fysieke wereld. Van de imposante stalen skeletten van bruggen en de robuuste structuren van schepen tot de precisie van kleine roestvrijstalen componenten, de metaaltechniek omvat een diversiteit aan producten die in verschillende sectoren worden gebruikt. Deze techniek maakt gebruik van een verscheidenheid aan bewerkingstechnieken om metalen te vormen en te manipuleren tot de gewenste eindproducten. Deze technieken omvatten boren, waarbij gaten worden gecreëerd in het metaal; slijpen, voor het gladmaken of scherpen van metaaloppervlakken; frezen, een veelzijdige bewerking voor het vormgeven van metalen; en draaien, waarbij metalen worden geroteerd tegen een snijgereedschap voor cilindrische vormen. Walsen wordt gebruikt om metaal in dunne platen te persen, en lassen is een onmisbare techniek voor het duurzaam verbinden van metalen delen.

Filters
Nieuw
Machine Operator
dienst icoon
2 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Emmeloord, Flevoland
euro sign icoon
€2600 - €3700

Als machine operator ben je bezig met het bedienen van de machine. Daarnaast lees je de technische tekeningen en voeg je de juiste materialen toe. Ook het invoeren van de juiste bewerkingen en controleren van de kwaliteit van het product behoort tot jouw dagelijkse werkzaamheden. Kortom door jou blijft het productieproces soepel verlopen.

Nieuw
CNC Operator/Programmeur
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
HBO
marker icoon
Omgeving Stadskanaal, Groningen
euro sign icoon
€2500 - €3200

Als CADCAM-programmeur ben jij de schakel tussen machinebedieners, verspaners en het bedrijfsbureau. Je zorgt ervoor dat nieuwe producten efficiënt geproduceerd kunnen worden. Je programmeert het eerste product met behulp van CADCAM-software, stelt de machine in en freest het eerste product zelf. Daarna draag je zorg voor een correcte overdracht naar je collega's aan de machine. Je bent verantwoordelijk voor procescontrole en zorgt dat de werkinstructies worden nageleefd. Je werkt met diverse materialen en formaten, en houdt van nauwkeurigheid. Tijdens het proces deel je je kennis en ervaring met je collega's en ondersteun je hen bij de opstart van nieuwe producten.

Nieuw
CNC operator
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Lemmer, Friesland
euro sign icoon
€2400 - €3300

Als CNC Draaier/Frezer zal je zelfstandig werken in de fabriek, waar je verantwoordelijk bent voor het produceren van onderdelen voor diverse machines en installaties. Je zult je bezighouden met het vervaardigen van aandrijfcomponenten, assen, lagerhuizen en gerelateerde producten. Dit werk biedt afwisseling, omdat het hoofdzakelijk gaat om het produceren van enkelstuks en kleine series, waarbij je gebruik maakt van CNC-machines met verschillende besturingssystemen.

 

  • Zelfstandig kunnen lezen van technische tekeningen en verspanen van onderdelen
  • Draaien van assen en flenzen
  • Frezen van onder andere lagerhuizen en lager supports
  • Meten van producten en invullen van meetrapporten

 

Nieuw
Constructiebankwerker
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Zwollle, Overijssel
euro sign icoon
€2300 - €3100

Als constructiebankwerker maak en monteer je metalen constructies waarbij je veel verschillende technieken beheerst zoals lassen, buigen, kanten, zetten, verspanen en versnijden. Deze vaardigheden zet je in om metalen constructies te maken voor bijvoorbeeld bruggen, machines, trailers etc. Door deze vaardigheden toe te kunnen passen is het van belang dat je technische tekeningen kan lezen en begrijpen en is het ook belangrijk dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Je moet namelijk communicatief sterk zijn voor overleg met je collega's en leidinggevenden. 

Nieuw
Lasrobot operator dagdienst
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Zwolle, Overijssel
euro sign icoon
€2300 - €3000

Als operator ben je voornamelijk verantwoordelijk voor de lasrobots die je in de gaten houdt. Je werkzaamheden bestaan uit het bedienen, ombouwen en instellen van lasrobots. Deze lasrobots worden gebruikt om metalen producten, componenten of montages te lassen of solderen. Het kan voorkomen dat de robot een storing krijgt en jij zelf verder met de hand moet lassen. Het is dan ook van belang dat je eventuele ervaring met lassen hebt of zelfs lasdiploma's hebt behaald. Verder zullen je taken bestaan uit het uitvoeren van kwaliteitscontroles, het verhelpen en voorkomen van storingen en is het belangrijk dat je je werkplek schoonhoudt. 

Programmeur Lasrobots
Bekijk de vacature
Nieuw
Straler
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Friesland, Friesland
euro sign icoon
€2500 - €3200

Als Straler ben je verantwoordelijk voor het stralen van kleine en grote onderdelen van verschillende voertuigen. Je gaat werken voor een Autoreparateur die de meest uiteenlopende en indrukwekkende voertuigen bewerkt en jij zorgt er voor dat de onderdelen van deze voertuigen er tot in de puntjes perfect uit zien. Het is belangrijk dat je fysiek gezond bent, dit is belangrijk omdat de druk van de slang erg sterk is.

Nieuw
Voorbewerker Autoschade
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Friesland, Friesland
euro sign icoon
€2500 - €3300

Als Voorbewerker Autoschade ben je verantwoordelijk voor het ontvetten, reinigen en afplakken van verschillende producten. Daarnaast zorg je ervoor dat de producten spuitklaar zijn door middel van schuren. Ook ga je de onderdelen afplakken ter voorbereiding voor het spuiten van de onderdelen.

Binnen de metaaltechniek wordt ook aandacht besteed aan de afwerking en kwaliteit van de producten. Dit omvat processen zoals polijsten, anodiseren, en coaten, die niet alleen de esthetiek verbeteren, maar ook de duurzaamheid en weerstand tegen corrosie verhogen. De keuze voor een specifieke bewerkingstechniek hangt af van de vereisten van het project, waaronder de soort metaal, de gewenste eigenschappen van het eindproduct, en de complexiteit van de constructie.

Ons aanbod in de metaaltechniek in het noorden omvat een breed spectrum aan mogelijkheden voor professionals die gepassioneerd zijn over metaalbewerking. Wij bieden kansen voor zowel ervaren vakmensen als nieuwkomers in het vakgebied, variërend van projecten in de civiele techniek en scheepsbouw tot gespecialiseerde productie van metalen componenten. Met een focus op innovatie, kwaliteit en vakmanschap, streven we ernaar om aan de voorhoede te staan van technologische ontwikkelingen in de metaaltechniek.

Of u nu geïnteresseerd bent in het werken aan grootschalige constructieprojecten of het vervaardigen van fijnmechanische onderdelen, er zijn volop mogelijkheden om uw carrière binnen de metaaltechniek te ontwikkelen en uw passie voor metaalbewerking tot uitdrukking te brengen. Ontdek nu ons aanbod en sluit u aan bij een dynamische en groeiende sector die essentieel is voor de ontwikkeling en bouw van de toekomst.