Proces engineer

Als proces engineer speel je een vitale rol in het hart van een technisch bedrijf, waar je je toewijdt aan het ontwerpen, monitoren en optimaliseren van productieprocessen. Je verantwoordelijkheden bestrijken de volledige breedte van de productieketen, met als doel deze continu te verbeteren. Dit vereist niet alleen een diepgaande technische kennis, maar ook een analytische blik en innovatief denkvermogen. Je begint met het nauwkeurig in kaart brengen van alle bestaande processen, een cruciale stap om inefficiënties en verbeterpunten te identificeren. Vervolgens stel je gedetailleerde verbeterplannen op, die gericht zijn op het verhogen van de productiviteit, het verminderen van kosten, en het verbeteren van de kwaliteit van de eindproducten. Dit kan variëren van kleine aanpassingen in de workflow tot het implementeren van geheel nieuwe productietechnologieën.

Filters
Nieuw
Mechanical Engineer
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Overijssel
euro sign icoon
€2700 - €4100

Je houdt van afwisseling, bent conceptueel, analytisch en legt eenvoudig verbanden. Als Mechanical Engineer ga jij je bezighouden met het tekenen in Inventor.  Je hebt ervaring met P&ID en procesdiagrammen. Je wordt verantwoordelijk voor het bijhouden van de standaard, het klant specifiek aanpassen van de constructies en het verbeteren van bestaande constructies. De projecten moeten uiteraard op tijd geëngineerd zijn, en met die uitdaging kan je prima omgaan. Het is belangrijk dat jij, samen met het team, zaken als kwaliteit, veiligheid en kostprijs goed meeneemt in het engineeringsproces. Jouw creativiteit gaat ervoor zorgen dat de opdrachtgever installaties kunnen blijven verbeteren en uitbreiden. Klinkt dit als een interessante uitdaging?

 

Tot je werkzaamheden behoren o.a.:

  • Het maken van samenstellings- en detailtekeningen en berekeningen voor alle mogelijke constructies;
  • Het maken van de benodigde stuklijsten en voorschriften;
  • Het wijzigen en reviseren van bestaande constructietekeningen;
  • Het controleren van eigen tekeningen en het doorgeven van tekeningen aan afdeling werkvoorbereiding;
  • Beheer standaard tekeningen;
  • Het standaardiseren en archiveren van de projecten/tekeningen;
  • Het informeren en adviseren van collega’s;
  • Het maken van P&ID’s en taglisten;
  • Werkvoorbereiding t.b.v. projecten.
Nieuw
Veiligheidscoördinator HVK Energietechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
FARMSUM, Groningen
euro sign icoon
€4600 - €6500

Als Veiligheidscoördinator Energietechniek ben je actief op de gloednieuwe afdeling QHSE binnen de organisatie. Als afdeling zorg je ervoor dat de organisatie op het gebied van Kwaliteit, Gezondheid, Veiligheid en Milieu voldoet aan de relevante wet- en regelgeving en waarborgt. In deze rol ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en uitvoeren van het veiligheidsbeleid binnen de organisatie. Je monitort en analyseert zowel interne bedrijfsvoering als externe ontwikkelingen, inclusief wet- en regelgeving. Je onderhoudt en optimaliseert het veiligheidssysteem, zorgt voor de juiste procedures, instructies en hulpmiddelen, en fungeert als voorvechter van een veilige werkcultuur. Dit omvat het overdragen van veiligheidssystemen en -eisen aan medewerkers en managers, het geven van voorlichting en trainingen, en het bevorderen van veiligheidsbewustzijn. Daarnaast bepaal en beheer je autorisatieniveaus voor locatietoegang en zorg je ervoor dat de organisatie adequaat kan reageren op noodsituaties. Je ondersteunt ook bij inspectie- en revisiestops om een veilige en efficiënte werkomgeving te waarborgen.

Nieuw
Engineer Werktuigbouwkunde
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Veendam, Drenthe
euro sign icoon
€2900 - €3500

Als werktuigbouwkundige ben je cruciaal voor onze projecten. Jouw ontwerpen, altijd nauwkeurig en binnen het budget van de opdrachtgever, zorgen dat onze teams op de bouwplaats effectief kunnen werken zonder onverwachte problemen. Of het nu gaat om een distributiehal of een appartementencomplex, jouw rol als innovatieve engineer stelt je in staat om je technische vaardigheden volledig te benutten. Van het initiëren van een ontwerp tot de uitvoering, jij beheert de projecten, schakelt tussen verschillende uitdagingen en stuurt tekenaars en modelleurs aan. Je monitort aanpassingen zorgvuldig en zorgt dat alle betrokkenen op de hoogte zijn van belangrijke wijzigingen.

Nieuw
Verpakkingstechnoloog
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Leeuwarden, Friesland
euro sign icoon
€2800 - €3500

Als Packaging Specialist draag je de verantwoordelijkheid om voortdurend te voldoen aan de hoge normen die worden gesteld aan onze verpakkingsmaterialen. In de rol van verpakkingstechnoloog ontwikkel, implementeer, optimaliseer en controleer je zowel bestaande als nieuwe verpakkingen voor een breed scala aan bakmixen die worden vervaardigd op onze locatie in Leeuwarden. Je zet je in om tegen 2030 al onze verpakkingen recyclebaar, herbruikbaar of composteerbaar te maken, in lijn met onze bedrijfsdoelstellingen. Hierbij richt je je op het verminderen en elimineren van verpakkingsmaterialen, terwijl je tegelijkertijd zorgt voor optimale bescherming van het product. Je werkt nauw samen met diverse interne afdelingen en externe partners om deze doelen te bereiken.

Nieuw
Werkvoorbereider
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
HBO
marker icoon
Omgeving Stadskanaal, Groningen
euro sign icoon
€2800 - €3500

Als werkvoorbereider ben je de verbindende factor tussen inkoop, logistiek, planning en NPI (New Product Introduction). Samen met deze afdelingen bepaal je de productieaanpak en stel je product-documentatie op, zodat operators artikelen tijdig, op de juiste locatie, met de juiste kwaliteit en volledigheid kunnen produceren. Je waarborgt dat alle benodigde informatie beschikbaar is voor een vlotte productie.

Programmeur Lasrobots
Bekijk de vacature
Nieuw
Ontwerpleider Constructies
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
HBO
marker icoon
Leek, Groningen
euro sign icoon
€3500 - €5500

Als ontwerpleider ben je een essentiële schakel binnen het engineeringteam. Je bent verantwoordelijk voor het bedenken, ontwerpen en specificeren van complexe staalconstructies. Vanaf de start van een project tot aan de succesvolle oplevering draag jij actief bij aan het proces. Dankzij jouw uitgebreide technische kennis ben je in staat effectieve uitvoeringsmethoden te bepalen. Je speelt een centrale rol bij het beoordelen van conceptuele ontwerpen en geeft leiding aan een team dat verantwoordelijk is voor de uitvoering, wat resulteert in definitieve ontwerpen, tekeningen en berekeningen. Tevens houd je toezicht op de tekenaars gedurende de uitvoeringsfase, waarbij je begeleiding en advies biedt. Je deelt graag jouw expertise en werkt nauw samen met het engineeringteam, de klant, projectleiders en (onder)aannemers.

Nieuw
(Project) Engineer
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
HBO
marker icoon
Omgeving Stadskanaal, Groningen
euro sign icoon
€2700 - €3300

Je zal technische productieconcepten ontwerpen en deze omzetten in een concreet productieproces, waarbij je de optimale balans vindt tussen veiligheid, kwaliteit en efficiëntie. Je brengt in kaart wat nodig is voor zowel de klant als je collega’s om de gestelde doelen te behalen. Daarnaast verzorg je de technische communicatie met de opdrachtgever.

Het oplossen van problemen is een dagelijkse bezigheid; je identificeert bottlenecks en zoekt naar oplossingen voor technische uitdagingen die de productieprocessen verstoren. Dit vereist een proactieve houding en de capaciteit om snel te handelen, waarbij je vaak interdisciplinair samenwerkt met andere afdelingen zoals onderhoud, kwaliteitscontrole en R&D.

Naast het technische aspect, is effectieve communicatie essentieel in je rol. Je presenteert je plannen en bevindingen aan het management en werkt nauw samen met de productieteams om de voorgestelde verbeteringen te implementeren. Dit vraagt om sterke leiderschapskwaliteiten en de vaardigheid om anderen te motiveren en te begeleiden in het adopteren van nieuwe processen.

Innovatie staat centraal in je werkzaamheden; je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied en integreert deze in je strategieën om de bedrijfsvoering te optimaliseren. Dit kan betekenen dat je nieuwe technologieën introduceert of bestaande processen herontwerpt om duurzaamheid en efficiëntie te bevorderen.

Als proces engineer ben je een cruciale schakel in het realiseren van operationele excellentie binnen een technisch bedrijf. Met jouw expertise en toewijding draag je bij aan het creëren van efficiëntere, kosteneffectievere en kwalitatief hoogwaardige productieprocessen, die essentieel zijn voor het concurrentievermogen en succes van het bedrijf.