Technische Dienst

De Technische Dienst is een cruciale sector binnen de techniekwereld, die een onmisbare rol speelt in het hart van de productieprocessen in diverse industrieën. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het waarborgen van een gestage, efficiënte doorvoer van productieactiviteiten, met een sterke focus op het handhaven van veiligheidsnormen en kwaliteitscontroles. Het primaire doel is om ervoor te zorgen dat alle bedrijfsprocessen zonder onderbrekingen voortduren, waarbij elke kans op downtime geminimaliseerd wordt. Dit vereist een proactieve aanpak in onderhoud, het snel adresseren van reparaties, en het doeltreffend oplossen van onvoorziene storingen. De Technische Dienst gaat echter verder dan alleen reactief optreden; het omvat ook het ontwikkelen van investeringsplannen en het doorvoeren van verbeteringen. Dit betekent dat er continu wordt gezocht naar manieren om de productieprocessen te optimaliseren, door bijvoorbeeld het invoeren van nieuwe technologieën of het herontwerpen van bestaande systemen voor betere prestaties. Dit aspect van hun werkzaamheden vereist een grondige kennis van zowel de huidige bedrijfsprocessen als de nieuwste technologische ontwikkelingen binnen hun sector.

Filters
Nieuw
Elektromonteur Energietechniek Industrie dagdienst
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Delfzijl, Groningen
euro sign icoon
€3000 - €4400

Als Elektromonteur industrie ben je in grote lijnen actief met zowel het onderhouden, het oplossen van storingen, inbedrijfstellingen en diverse modificaties en revisies van de machines en diverse (elektrotechnische) installaties. De taken die hieruit onder andere voortvloeien zijn onder andere inspecties en beoordelingen en het hier weer uit voortvloeiend correctief onderhoud. Daarnaast als aanspreekpunt actief onder andere met het begeleiden en het nemen van beslissingen met betrekking tot externe monteurs en het inwerken van nieuwe monteurs. Verder ook actief met het waarborgen van bijvoorbeeld veiligstellingen en verbetervoorstellen en andere maatregelen ten behoeve van het waarborgen en verbeteren van onder andere de veiligheid, kwaliteit en efficiëntie.

Nieuw
Monteur Technische Dienst
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Lelystad, Overijssel
euro sign icoon
€2500 - €3649
  • Het geven van technische assistentie aan de medewerkers van de productieploeg.
  • Het oplossen van storingen op mechanisch- en bij voorkeur ook elektrotechnisch gebied.
  • Verrichten van onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan machines, installaties, gebouwen en terreinen.
  • Doen van voorstellen ter verbetering van het productieproces, verbetering van de veiligheids- en onderhoudsaspecten.
  • Zorgen voor een nette werkomgeving en verantwoordelijkheid nemen voor de aan u toevertrouwde materialen. Hierbij neemt u de veiligheidseisen en richtlijnen strikt in acht.
Nieuw
Medewerker Technische dienst
dienst icoon
2 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Scheemda, Groningen
euro sign icoon
€2500 - €2900

Jouw verantwoordelijkheid, samen met het team van de technische dienst, is het optimaal laten functioneren van ons gehele machinepark en productiemiddelen. Onze technische dienst bestaat op dit moment uit 5 collega’s met kennis vanuit verschillende technische disciplines. Je voert onderhoudswerkzaamheden uit en controleert op machineveiligheid, zodat de machines veilig blijven draaien. Je verhelpt storingen zodanig dat het productieproces zo min mogelijk hinder hiervan ondervindt.

In deze functie heb je tevens veel vrijheid en kun je pro- actief meedenken voor de optimalisatie van het machinepark.

We zijn als bedrijf aan het groeien en continu bezig om onze processen te verbeteren. Om deze reden investeren wij flink in ons machinepark. De afgelopen periode zijn er al een aantal nieuwe machines in bedrijf gegaan. Dit betekent voor jou werken in een veranderende omgeving waarin je je verder kunt ontwikkelen op jouw eigen kennis en vaardigheden.

Nieuw
Elektrona Technicus omgeving Leek
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Groningen
euro sign icoon
€2200 - €3000

Als Elektronica Technicus ben je verantwoordelijk voor de kwaliteit en doorlooptijd van de artikel analyses en reparaties. Om uniforme en efficiënte benadering van reparaties te bereiken en continue verbetering van artikelreparaties te waarborgen, deel je actief beschikbare kennis en geef je input ten aanzien van de opvolging en bewaking van de opgestelde technische werkinstructies.

Nieuw
Monteur WTB en/of Elektrotechniek voedingsmiddelen drie ploegen
dienst icoon
3 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Emmen, Drenthe
euro sign icoon
€2800 - €4500

Als monteur op het gebied van werktuigbouwkunde en/of elektrotechniek werk je in drie ploegen. Je bent voornamelijk belast met preventief onderhoud, correctief onderhoud en inspectie van een breed scala aan installaties, inclusief de mechanische en/of elektrotechnische componenten. Je speelt, afhankelijk van de taak, ook een rol in het coördineren en voorbereiden van deze werkzaamheden, waarbij veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van de installaties centraal staan. Door je focus en strikte naleving van richtlijnen zorg je ervoor dat de veiligheid op de werkplek gewaarborgd blijft. Door het nauwgezet volgen van het preventieve onderhoudsplan draag je bij aan de betrouwbaarheid van de installaties en minimaliseer je capaciteitsverlies in organisatieprocessen. Dit doe je meestal niet alleen, maar werk je samen in een team van ervaren collega's.

Eerste monteur elektro
Bekijk de vacature
Nieuw
Elektromonteur
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Zwolle, Overijssel
euro sign icoon
€2700 - €3500

Jij bent het gezicht van de organisatie en klanttevredenheid staat bij jou altijd voorop. De taken die je zult uitvoeren zijn erg gevarieerd. Je hoofdtaak is het verrichten van diverse installatiewerkzaamheden, zoals het leggen van bekabeling, het aansluiten van apparatuur en het installeren en monteren van verschillende technische systemen. Uiteraard doe je dit alles volgens de geldende werktekeningen en voorschriften. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het werk van hoge kwaliteit is en dat het project goed verloopt.

Nieuw
Allround storingsmonteur dagdienst
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Drenthe
euro sign icoon
€2900 - €4000

Als Allround Monteur ben jij verantwoordelijk voor onderhouds- en storingswerkzaamheden van de verschillende complexe bedrijfsinstallaties en randapparatuur. Hier bij kan je denken aan pompen, kleppen, lagers, frequentieregelaars, PLC-systemen, transportbanden en meer. Je onderhoudswerkzaamheden hou je bij in het onderhoudsbeheersysteem (SAP). Verder neem je deel aan projecten om de processen constant te blijven verbeteren, begeleid je externe monteurs en inleenkrachten. Deze functie voer je uit in dagdienst + consignatiedienst.

Bovendien omvat de verantwoordelijkheid van de Technische Dienst het beheren van de fysieke bedrijfsmiddelen, het waarborgen van compliance met relevante wet- en regelgeving, en het handhaven van een veilige werkomgeving voor alle medewerkers. Dit betekent ook het trainen van personeel op het gebied van veiligheidsprocedures en het gebruik van nieuwe apparatuur of technologieën.

De rol van de Technische Dienst strekt zich dus uit van dagelijkse operationele taken tot strategische planning en implementatie van verbeteringen. Hun werk is essentieel voor het succes en de duurzaamheid van een organisatie, waarbij ze fungeren als de ruggengraat die ervoor zorgt dat alles soepel en veilig verloopt. Door hun expertise en inzet kunnen bedrijven niet alleen hun huidige productieniveaus handhaven, maar ook innoveren en groeien in een steeds veranderende markt.