Als werktuigbouwkundig engineer vervul je een essentiële rol bij de voorbereiding van diverse projecten in de utiliteit en industrie. Jouw ontwerpen en tekeningen vormen de basis voor de uitvoering van deze projecten. Je bent verantwoordelijk voor het maken van ontwerpen en het ontwikkelen van werktuigbouwkundige installaties. Daarnaast beheer je werkmappen met tekeningen, werkinstructies en specificaties en bied je technische ondersteuning aan het projectteam. Jouw taken omvatten onder meer het verrichten van ontwerp- en engineeringswerkzaamheden, het verstrekken van tekenopdrachten, het bespreken en beoordelen van offertes, het beheren van tekeningen en ontwerpgegevens, het selecteren van materialen en diensten van derden, het beoordelen en vrijgeven van ontwerpen, het opstellen van bedieningshandleidingen, en het bijhouden van vakkennis door het volgen van ontwikkelingen op technisch gebied.
Als servicemonteur installatietechniek werk je regionaal voor verschillende opdrachtgevers, waaronder gemeentelijk vastgoed, onderwijsinstellingen, zorginstellingen en kantoren.
Je assisteert bij het opstarten van werktuigbouwkundige en/of koeltechnische en elektrotechnische installaties. Je taken omvatten onderhoud, controles, kleine aanpassingen, inspecties en het oplossen van storingen, allemaal uitgevoerd volgens strikte voorschriften. Je stelt digitale rapportages op, registreert extra werkzaamheden en communiceert deze aan je technisch beheerder.
De variatie in je werk komt door de brede klantenkring. De ene dag kun je bij meerdere klanten langsgaan, terwijl je op andere dagen langere tijd bij dezelfde opdrachtgever aan de slag bent.
Als BIM-engineer werktuigbouwkunde ontwerp en teken je werktuigbouwkundige installaties in 3D voor diverse projecten in de utiliteit en industrie. Naast het ontwerpen en tekenen analyseer je de tekeningen op mogelijke knelpunten tijdens de uitvoering. Je verzamelt gegevens en stelt een volledig dossier samen met de benodigde werkdocumenten. Bovendien zorg je voor de revisie van tekeningen en het up-to-date houden van het dossier.
Als engineer ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van ventilatiesystemen en HVAC-installaties. De functie omvat het maken van technische tekeningen, berekeningen en werkvoorbereidingen voor productie en installatie. De engineer werkt nauw samen met projectteams, leveranciers en klanten om op maat gemaakte oplossingen te bieden die voldoen aan de geldende normen en specificaties. Kennis van Revit/AutoCAD en andere 3D-modelleringssoftware, evenals sterke probleemoplossende vaardigheden, zijn essentieel voor deze rol.
Als Supervisor Beveiligingstechniek bij deze organisatie ben je verantwoordelijk voor de algehele coördinatie en organisatie van de afdeling. Hierbij treed je op als contactpersoon voor opdrachtgevers en andere relevante betrokkenen. Je maakt planningen, stuurt zowel de binnendienst als de buitendienst aan, en werkt nauw samen met werkvoorbereiders, monteurs en contractbeheerders. Je bent verantwoordelijk voor het monitoren van de prestaties, voortgang en kwaliteit. Waar nodig corrigeer je en los je problemen op en ben je verantwoordelijk voor het naleven van veiligheidsvoorschriften en het waarborgen van een veilige werkomgeving voor alle medewerkers. Verder signaleer en stuur je op commerciële mogelijkheden, waarbij je proactief inspeelt op klantbehoeften en kansen. Je communiceert hierbij regelmatig met de operationeel manager over de voortgang en mogelijke verbeteringen en draagt actief bij aan de strategische ontwikkeling van de afdeling. Daarnaast zorg je voor een goede werksfeer binnen het team en draag je bij aan de ontwikkeling van de medewerkers door coaching en begeleiding. Zo zorg je ervoor dat iedereen optimaal kan presteren en zich kan blijven ontwikkelen binnen de organisatie.
Als monteur in de beveiligingstechniek ben je voornamelijk bezig met het installeren en onderhouden van diverse beveiligings- en communicatiesystemen. Denk hierbij aan brandmeldsystemen, toegangscontrolesystemen en complexe camerasystemen. De volledige installatie wordt zelfstandig of samen met een ervaren monteur uitgevoerd, van het leggen van bekabeling tot het aanpassen van de programmatuur. Hierbij is het belangrijk om constante te streven naar kwaliteit en professionaliteit, om ervoor te zorgen dat elke installatie en onderhoudsbeurt voldoet aan de hoogste standaarden. Deze werkzaamheden worden onder andere verricht bij klanten in de gezondheidszorg en andere sectoren binnen de utiliteit. Hierdoor is goede communicatie essentieel, evenals een klantgerichte, servicegerichte en oplossingsgerichte werkwijze. Je speelt een cruciale rol in het waarborgen van de veiligheid en functionaliteit van de systemen, wat bijdraagt aan de gemoedsrust van de klanten. Naast het technische en servicegerichte werk fungeer je ook als eerste aanspreekpunt voor adviezen en aanwijzingen met betrekking tot de systemen. Klanten vertrouwen op jouw expertise voor het optimaliseren van hun beveiligingsoplossingen. Je bent verantwoordelijk voor het identificeren van verbeteringen en het voorstellen van vernieuwingen die de efficiëntie en effectiviteit van de systemen verhogen.
Als servicemonteur koeltechniek (ook wel servicemonteur F-gassen of STEK-monteur) voer je zelfstandig onderhouds-, service- en aanpassingswerkzaamheden uit aan koel- en warmtepompinstallaties en stel je diagnoses van storingen. Jij stemt de werkzaamheden af met de klant en biedt oplossingen aan voor verbetering van de installatie.
- 1
- 2