Procestechniek

Werken in de procestechniek is een fascinerende en uitdagende ervaring. Als onderdeel van het productieproces zie je concreet resultaat van je werk, vaak in ploegendiensten. Dit betekent werken op verschillende tijden en dagen, maar wel volgens een vast patroon. Ploegendiensten zijn gebruikelijk in de procestechniek vanwege de behoefte aan continue productie gedurende langere periodes dan een standaard 8-urige werkdag. Het werken in ploegendiensten zorgt ervoor dat de productie ononderbroken doorgaat, wat essentieel is in de procestechniek. Bovendien worden ploegendiensten over het algemeen goed betaald vanwege de toeslagen die worden toegekend voor de variabele werktijden. De producten die voortkomen uit de procestechniek zijn ontzettend divers en alomtegenwoordig in ons dagelijks leven. Technisi heeft een breed scala aan procestechniek vacatures, geschikt voor mensen met verschillende achtergronden en voorkeuren. Of je nu op zoek bent naar een functie op mbo/mts-niveau of juist op hbo/hts-niveau, er is voor elk wat wils. Ben je geïnteresseerd in een carrière in deze boeiende branche? Neem dan snel een kijkje bij onze vacatures en ontdek de mogelijkheden die wij bieden.

Filters
Nieuw
Monteur WTB en/of Elektrotechniek voedingsmiddelen drie ploegen
dienst icoon
3 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Emmen, Drenthe
euro sign icoon
€2800 - €4500

Als monteur op het gebied van werktuigbouwkunde en/of elektrotechniek werk je in drie ploegen. Je bent voornamelijk belast met preventief onderhoud, correctief onderhoud en inspectie van een breed scala aan installaties, inclusief de mechanische en/of elektrotechnische componenten. Je speelt, afhankelijk van de taak, ook een rol in het coördineren en voorbereiden van deze werkzaamheden, waarbij veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van de installaties centraal staan. Door je focus en strikte naleving van richtlijnen zorg je ervoor dat de veiligheid op de werkplek gewaarborgd blijft. Door het nauwgezet volgen van het preventieve onderhoudsplan draag je bij aan de betrouwbaarheid van de installaties en minimaliseer je capaciteitsverlies in organisatieprocessen. Dit doe je meestal niet alleen, maar werk je samen in een team van ervaren collega's.

Nieuw
Procesoperator B 5-ploegen
dienst icoon
5 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Farmsum, Groningen
euro sign icoon
€3800 - €5000

Als Proces operator B werk je in een 5-ploegendienst en ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, bedienen en bijsturen van het productieproces en de bijbehorende machines. Je werkt in een ploeg bestaande uit 9 medewerkers waarmee je de productieplanning en daarbij behorende bijzonderheden van de voorgaande ploeg bespreekt. Ook controleer je bestaande receptuurgegevens en de beschikbaarheid van de vereiste grondstoffen. De afdeling waar je werkt, is verantwoordelijk voor het voorbereiden en produceren van meerdere soorten silica. Er wordt gewerkt volgens verschillende veiligheidsnormen waaronder de ISO 9000.

Nieuw
Allround storingsmonteur dagdienst
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Drenthe
euro sign icoon
€2900 - €4000

Als Allround Monteur ben jij verantwoordelijk voor onderhouds- en storingswerkzaamheden van de verschillende complexe bedrijfsinstallaties en randapparatuur. Hier bij kan je denken aan pompen, kleppen, lagers, frequentieregelaars, PLC-systemen, transportbanden en meer. Je onderhoudswerkzaamheden hou je bij in het onderhoudsbeheersysteem (SAP). Verder neem je deel aan projecten om de processen constant te blijven verbeteren, begeleid je externe monteurs en inleenkrachten. Deze functie voer je uit in dagdienst + consignatiedienst.

Nieuw
Onderhouds- en Optimalisatietechnicus 5 ploegen
dienst icoon
5 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Zwolle, Overijssel
euro sign icoon
€3900 - €4700

Samen met je collega's draag je de verantwoordelijkheid voor het onderhouden van diverse geavanceerde machines en installaties op werktuigbouwkundig en elektrotechnisch vlak, inclusief het implementeren van preventieve maatregelen. Deze machines omvatten sorteerinstallaties die worden gebruikt voor afvalverwerking. Je speelt tevens een rol in het coördineren van externe partijen die onderhoud uitvoeren aan onze gebouwen en apparatuur. Dit omvat het afstemmen met de relevante medewerkers en hun teamleiders om de planning en duur van het onderhoud te bepalen. Als je mogelijkheden ziet om processen te verbeteren, moedigen we je aan om dit te bespreken met ons onderhoudsmanagement en samen actie te ondernemen. Bovendien heb je dagelijks contact met je collega's in het operationele team om de werking van de installaties te bespreken.

Nieuw
Monteur Dagdienst of twee ploegen WTB en/of Elektrotechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
leeuwarden, Friesland
euro sign icoon
€2400 - €3600

Als monteur op het gebied van werktuigbouwkunde en/of elektrotechniek werk je in dagdienst of in een tweeploegendienst. Je bent voornamelijk belast met preventief onderhoud, correctief onderhoud en inspectie van een breed scala aan installaties, inclusief de mechanische en/of elektrotechnische componenten. Je speelt, afhankelijk van de taak, ook een rol in het coördineren en voorbereiden van deze werkzaamheden, waarbij veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van de installaties centraal staan. Door je focus en strikte naleving van richtlijnen zorg je ervoor dat de veiligheid op de werkplek gewaarborgd blijft. Door het nauwgezet volgen van het preventieve onderhoudsplan draag je bij aan de betrouwbaarheid van de installaties en minimaliseer je capaciteitsverlies in organisatieprocessen. Dit doe je meestal niet alleen, maar werk je samen in een team van ervaren collega's.

Operator Dagdienst omgeving Beilen
Bekijk de vacature
Nieuw
Operator Procesindustrie omgeving Scheemda
dienst icoon
2 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Groningen
euro sign icoon
€2500 - €3000

Als Operator procesindustrie ben je verantwoordelijk voor het verloop en het bijstellen van het productieproces.  Hierbij kan met name gedacht worden aan het bedienen van de machines en installaties, ondersteuning bieden bij technische storingen en het verrichten van lichte administratieve handelingen. De opdrachtgever hanteert hierbij een  werkweek op basis van drie/twee ploegen. Je gaat allereerst starten met een intern inwerktraject, hierbij sta je onder begeleiding van een ervaren operator. Op den duur is het de bedoeling dat de werkzaamheden zelfstandig zullen worden opgepakt.

Nieuw
Allround Storingsmonteur 5-ploegen omgeving Franeker
dienst icoon
5 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Franeker, Friesland
euro sign icoon
€2900 - €3600

Als Allround Storingsmonteur werk je in een 5-ploegendienst waarin je zelfstandig werkt. Je voornaamste verantwoordelijkheid is om zowel elektrische als mechanische storingen en hun oorzaken te lokaliseren, beoordelen, repareren en indien mogelijk te herstellen. Indien nodig roep je de hulp in van collega's, zoals monteurs en de elektrotechnische dienst. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het informeren en instrueren van de operators over de storingen en mogelijke oplossingen.

Werken in de procestechniek is een super mooie en technische uitdaging. Je maakt onderdeel uit in het proces waarbij iets tastbaars wordt geproduceerd, vaak gebeurd dit in ploegendiensten. Dit is het werken op variabele tijden en dagen, maar volgens een vast patroon. Ploegendiensten worden vaak toegepast binnen de procestechniek omdat het werk langer dient door te gaan dan een 8-urige werkdag. In de procestechniek zorgt het werken met een ploegensysteem ervoor dat de productie continu kan blijven draaien.  In ploegen werken is in verhouding een van de best betaalde banen, doordat er een gunstige toeslag staat tegenover de wisselende diensten.

    • Verschillende soorten ploegen
      • 5 ploegen
      • 4 ploegen
      • 3 ploegen
      • 2 ploegen 
      • Dagdienst (geen ploegen)

Vaak spreekt men over een ochtenddienst, middagdienst en nachtdienst, maar dit kan per bedrijf verschillen.

De producten die worden gecreëerd bij procestechniek zijn ontzettend uiteenlopend. Bijna alles uit ons dagelijks leven komt voort uit procestechniek. Technisi heeft altijd procestechniek vacatures, geschikt voor diverse achtergronden en