Technische Dienst Monteur

Als Technische Dienst Monteur speel je een cruciale rol in het oplossen van complexe technische storingen, waarbij je takenpakket sterk kan variëren afhankelijk van de specifieke branche en het bedrijf waarvoor je werkt. Van machineonderhoud tot het afhandelen van technische klachten, je expertise in de techniek staat altijd centraal. Naast een scherp oog voor detail, efficiëntie, nauwkeurigheid, en uitstekende communicatieve vaardigheden, is flexibiliteit in werktijden, zoals werken in ploegendiensten, vaak een onderdeel van de job. Dit biedt niet alleen afwisseling in je werkzaamheden maar kan ook leiden tot verschillen in toeslagen bovenop je basisloon, afhankelijk van de uren en tijden die je werkt. Wat betreft doorgroeimogelijkheden, biedt de positie van Technische Dienst Monteur diverse paden voor professionele ontwikkeling. Dit kan variëren van het specialiseren in bepaalde technologieën of machines, het doorgroeien naar een leidinggevende positie binnen de technische dienst, of zelfs het overstappen naar een rol met meer focus op projectmanagement of technisch advies. Bedrijven waarderen vaak de praktische ervaring en technische inzicht die monteurs opdoen op de werkvloer en bieden mogelijkheden voor aanvullende opleidingen of certificeringen om deze groei te ondersteunen. Vacatures technische dienst

Filters
Nieuw
Elektromonteur Technisch Dienst
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Delfzijl, Groningen
euro sign icoon
€2900 - €3600

Je werkt op de afdeling Elektrotechnische Dienst, waar je na een inwerkperiode zelfstandig storingen oplost. Je krijgt te maken met hoog-, midden- en laagspanning, transformatoren en PLC’s. Bij ESD-SIC word je verder opgeleid en volg je ook externe cursussen. Eens per vier weken draai je consignatiediensten. Ervaring in een productieomgeving is een pré, maar ook starters worden uitgenodigd te solliciteren. We zoeken een teamspeler die zelfstandig beslissingen durft te nemen en verantwoordelijkheid draagt.

  • Plannen, voorbereiden en uitvoeren van werkzaamheden aan zowel hoog- als laagspanningsinstallaties als ook op het gebied van besturingstechniek.
  • Lokaliseren van storingen en storingsoorzaken en uitvoeren van reparaties
  • Inregelen, testen, kalibreren van systemen
  • Begeleiden en toezicht houden op externe contractors bij het uitvoeren van technische werkzaamheden
  • Registreren en rapporteren van uitgevoerde werkzaamheden in Ultimo
Nieuw
Elektromonteur Industrie
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Delfzijl, Groningen
euro sign icoon
€2700 - €3500

Als Elektromonteur zorg jij ervoor dat onze installatie altijd in topconditie is. Met jouw technische kennis en inzicht houd je de installatie 24/7 draaiende. Storingen? Die los jij snel en efficiënt op, alleen of samen met het team. Daarnaast werk je aan vernieuwing, uitbreiding en test je de installatie om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft draaien. Je werkt dag- en storingsdiensten. Je werkzaamheden bestaan uit:

  • Onderhouden van de installatie;
  • Lokaliseren en oplossen van storingen;
  • Alle voorkomende reparatiewerkzaamheden;
  • Onderhouden van contacten met derden.
Nieuw
Mechanisch Monteur Industrie
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Delfzijl, Groningen
euro sign icoon
€2700 - €3500

Als Mechanisch Monteur zorg jij ervoor dat onze installatie altijd in topconditie is. Met jouw technische kennis en inzicht houd je de installatie 24/7 draaiende. Storingen? Die los jij snel en efficiënt op, alleen of samen met het team. Daarnaast werk je aan vernieuwing, uitbreiding en test je de installatie om ervoor te zorgen dat alles soepel blijft draaien. Je werkt dag- en storingsdiensten. Je werkzaamheden bestaan uit:

  • Onderhouden van de installatie;
  • Lokaliseren en oplossen van storingen;
  • Alle voorkomende mechanische werkzaamheden;
  • Verrichten van las- en constructiewerkzaamheden;
  • Vernieuwen en uitbreiden van de installatie;
  • Onderhouden van contacten met derden.
Nieuw
Mechatronica Monteur
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Hardenberg, Overijssel
euro sign icoon
€2500 - €3400

Als mechatronisch monteur kom jij te werken in een zeer moderne productieomgeving. Je werkt in een montageruimte of in een cleanroom. Je gaat je bezig houden met het assembleren van hightech positioneersystemen, iets wat zeer nauwkeurig moet gebeuren. Ook ga je halffabricaten en eindproducten monteren, beheren en reinigen. Na de montage moeten de producten en systemen getest worden, waar na je de resultaten vastlegt in inspectierapporten. Je hebt daarnaast de verantwoordelijkheid om de montagevolgorde te bepalen en mee te denken in verbetermogelijkheden. 

 

Nieuw
Elektrotechnisch Monteur industrie Dagdienst
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Beilen, Drenthe
euro sign icoon
€3200 - €4400

Als monteur elektrotechniek draag je bij aan het optimaal functioneren van installaties, wat een cruciale rol speelt in de efficiënte werking van machines en installaties binnen het bedrijf. Door jouw kennis en inzet zorg je ervoor dat het productieproces zonder onderbrekingen kan blijven draaien, wat de continuïteit en productiviteit van de organisatie waarborgt. Binnen de onderhoudsafdeling ligt jouw focus op het analyseren en oplossen van complexe storingen, evenals het optimaliseren van het onderhoudsproces. Je bent verantwoordelijk voor zowel preventief als correctief onderhoud aan elektrische en meet- en regeltechnische installaties. Dit betekent dat je niet alleen storingen verhelpt, maar ook vooruit denkt en proactief optreedt om problemen te voorkomen. Je voert inspecties uit om de conditie van de installaties te beoordelen en plant tijdig de benodigde werkzaamheden in om stilstand te minimaliseren. Naast het uitvoeren van onderhoud, speel je een actieve rol in het opvolgen van onderhoudsplannen en werk je nauw samen met collega’s om projecten en reparaties efficiënt te coördineren. Hierbij maak je gebruik van moderne onderhoudssystemen om de voortgang van werkzaamheden bij te houden en storingen te registreren.

Allround Onderhoudsmonteur Industrie
Bekijk de vacature
Nieuw
Meewerkend Voorman
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Omgeving Groningen, Groningen
euro sign icoon
€2900 - €3700

Als Meewerkend Voorman ben je deel van een hecht team, deel je jouw kennis en werk je actief mee. Je leidt een projectteam van 3 tot 5 monteurs op diverse locaties, organiseert en controleert de werkzaamheden, en maakt interne rapportages. Je beoordeelt tekeningen op uitvoerbaarheid en denkt mee over oplossingen bij problemen. Samen met je team zorg je voor strakke planningen en efficiënt werk om onze beloften na te komen.

Nieuw
Technicus E en I industrie Dagdienst
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
omgeving Appelscha, Friesland
euro sign icoon
€2800 - €4500

In deze functie bied je technische ondersteuning aan de productieploeg. Je bent verantwoordelijk voor het ombouwen van vormkasten in de persen en het oplossen van storingen voornamelijk op elektrotechnisch vlak. Verder voer je onderhouds-, reparatie- en nieuwbouwwerkzaamheden uit aan machines, installaties, gebouwen en terreinen. Je verricht ook installatietechnische werkzaamheden, zoals het werken aan water-, lucht-, stoom- en verwarmingsinstallaties. Daarnaast denk je actief mee over verbeteringen in het productieproces, met aandacht voor veiligheid, onderhoud en gebruiksgemak. Tot slot zorg je voor een ordelijke werkomgeving en draag je verantwoordelijkheid voor de materialen die aan jou zijn toevertrouwd, waarbij je de veiligheidseisen en richtlijnen strikt naleeft.

Qua salarissen reflecteert de compensatie voor Technische Dienst Monteurs de breedte van hun vaardigheden, de complexiteit van hun werkzaamheden, en de vereiste flexibiliteit in werktijden. Beginnende monteurs kunnen een startsalaris verwachten dat in lijn is met de standaard voor technische startersposities, maar dit kan snel toenemen naarmate ervaring en specialisaties worden opgebouwd. Ploegentoeslagen, overwerkvergoedingen, en andere voordelen, zoals extra vakantiedagen of een eindejaarsuitkering, kunnen ook deel uitmaken van het totale compensatiepakket. De exacte bedragen kunnen sterk variëren afhankelijk van de sector, het bedrijf, en de geografische locatie, maar de rol van Technische Dienst Monteur biedt zowel financiële als professionele groeimogelijkheden voor degenen met de drive en de vaardigheden om te slagen in deze uitdagende en dynamische rol.