Elektromonteur

Als elektromonteur ben je betrokken bij een breed scala aan activiteiten die essentieel zijn voor het functioneren van moderne samenlevingen. Je werkzaamheden omvatten niet alleen het installeren, repareren en onderhouden van elektrotechnische systemen en installaties, maar strekken zich ook uit tot diverse gespecialiseerde en geavanceerde technische domeinen. Hier volgt een uitgebreide versie van de taken en verantwoordelijkheden, evenals de kansen en functies die beschikbaar zijn voor elektromonteurs in de industrie.

Filters
Nieuw
Monteur WTB en/of Elektrotechniek voedingsmiddelen drie ploegen
dienst icoon
3 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Emmen, Drenthe
euro sign icoon
€2800 - €4500

Als monteur op het gebied van werktuigbouwkunde en/of elektrotechniek werk je in drie ploegen. Je bent voornamelijk belast met preventief onderhoud, correctief onderhoud en inspectie van een breed scala aan installaties, inclusief de mechanische en/of elektrotechnische componenten. Je speelt, afhankelijk van de taak, ook een rol in het coördineren en voorbereiden van deze werkzaamheden, waarbij veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van de installaties centraal staan. Door je focus en strikte naleving van richtlijnen zorg je ervoor dat de veiligheid op de werkplek gewaarborgd blijft. Door het nauwgezet volgen van het preventieve onderhoudsplan draag je bij aan de betrouwbaarheid van de installaties en minimaliseer je capaciteitsverlies in organisatieprocessen. Dit doe je meestal niet alleen, maar werk je samen in een team van ervaren collega's.

Nieuw
Eerste monteur elektro
dienst icoon
Dagdienst
marker icoon
Hattem, Overijssel
euro sign icoon
€2700 - €3500

Als Eerste Monteur ben jij verantwoordelijk voor de elektrotechnische taken binnen de maritieme of industriële sector. Je zult bijvoorbeeld bezig zijn met het aansluiten, testen en in bedrijf stellen van schakelkasten en pompen. Je hebt een breed scala aan taken en voert projecten zelfstandig uit, van begin tot eind. Als Eerste Monteur houd je toezicht op de kwaliteit en voortgang van het werk. Daarnaast zorg je ervoor dat de medewerkers op locatie goed geïnstrueerd zijn en begeleid je een aantal (leerling)monteurs. Elke klant en elk project is uniek, dus je denkt actief mee met de klant, geeft advies over mogelijke oplossingen en ziet kansen om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Hoewel je meestal werkt volgens werktekeningen, krijg je bij ons ook de vrijheid om ter plaatse je eigen aanpak te ontwikkelen.

Nieuw
Elektromonteur
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Zwolle, Overijssel
euro sign icoon
€2700 - €3500

Jij bent het gezicht van de organisatie en klanttevredenheid staat bij jou altijd voorop. De taken die je zult uitvoeren zijn erg gevarieerd. Je hoofdtaak is het verrichten van diverse installatiewerkzaamheden, zoals het leggen van bekabeling, het aansluiten van apparatuur en het installeren en monteren van verschillende technische systemen. Uiteraard doe je dit alles volgens de geldende werktekeningen en voorschriften. Het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat het werk van hoge kwaliteit is en dat het project goed verloopt.

Nieuw
Allround storingsmonteur dagdienst
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Drenthe
euro sign icoon
€2900 - €4000

Als Allround Monteur ben jij verantwoordelijk voor onderhouds- en storingswerkzaamheden van de verschillende complexe bedrijfsinstallaties en randapparatuur. Hier bij kan je denken aan pompen, kleppen, lagers, frequentieregelaars, PLC-systemen, transportbanden en meer. Je onderhoudswerkzaamheden hou je bij in het onderhoudsbeheersysteem (SAP). Verder neem je deel aan projecten om de processen constant te blijven verbeteren, begeleid je externe monteurs en inleenkrachten. Deze functie voer je uit in dagdienst + consignatiedienst.

Nieuw
Windmolenmonteur
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Groningen, Groningen
euro sign icoon
€2800 - €3900

Werken in turbines die tot wel 100 meter hoog zijn. Als windmolenmonteur verricht je samen met collega’s preventief onderhoud en reparaties aan windturbines. De voornaamste werkzaamheden zijn mechanisch en elektrotechnisch van aard. Als je het mooi vindt om internationaal werkzaam te zijn dan kan dat ook bij onze opdrachtgever. Zo bieden zij de mogelijkheid om buitenlandse teams te ondersteunen met onderhoud en de opbouw van turbines. Daarnaast kan het voorkomen dat je andere regio’s in Nederland ondersteunt in hun werkzaamheden.

Storingsmonteur Technische Dienst 2 ploegen omgeving Emmen
Bekijk de vacature
Nieuw
Onderhouds- en Optimalisatietechnicus 5 ploegen
dienst icoon
5 ploegen
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Zwolle, Overijssel
euro sign icoon
€3900 - €4700

Samen met je collega's draag je de verantwoordelijkheid voor het onderhouden van diverse geavanceerde machines en installaties op werktuigbouwkundig en elektrotechnisch vlak, inclusief het implementeren van preventieve maatregelen. Deze machines omvatten sorteerinstallaties die worden gebruikt voor afvalverwerking. Je speelt tevens een rol in het coördineren van externe partijen die onderhoud uitvoeren aan onze gebouwen en apparatuur. Dit omvat het afstemmen met de relevante medewerkers en hun teamleiders om de planning en duur van het onderhoud te bepalen. Als je mogelijkheden ziet om processen te verbeteren, moedigen we je aan om dit te bespreken met ons onderhoudsmanagement en samen actie te ondernemen. Bovendien heb je dagelijks contact met je collega's in het operationele team om de werking van de installaties te bespreken.

Nieuw
Monteur Dagdienst of twee ploegen WTB en/of Elektrotechniek
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
leeuwarden, Friesland
euro sign icoon
€2400 - €3600

Als monteur op het gebied van werktuigbouwkunde en/of elektrotechniek werk je in dagdienst of in een tweeploegendienst. Je bent voornamelijk belast met preventief onderhoud, correctief onderhoud en inspectie van een breed scala aan installaties, inclusief de mechanische en/of elektrotechnische componenten. Je speelt, afhankelijk van de taak, ook een rol in het coördineren en voorbereiden van deze werkzaamheden, waarbij veiligheid, betrouwbaarheid en efficiëntie van de installaties centraal staan. Door je focus en strikte naleving van richtlijnen zorg je ervoor dat de veiligheid op de werkplek gewaarborgd blijft. Door het nauwgezet volgen van het preventieve onderhoudsplan draag je bij aan de betrouwbaarheid van de installaties en minimaliseer je capaciteitsverlies in organisatieprocessen. Dit doe je meestal niet alleen, maar werk je samen in een team van ervaren collega's.

Taken en Verantwoordelijkheden

  1. Preventief en Correctief Onderhoud: Het uitvoeren van geplande inspecties om de betrouwbaarheid van elektrische systemen en apparatuur te waarborgen. Dit omvat het identificeren en verhelpen van potentiële storingen voordat ze problemen veroorzaken, evenals het reageren op onvoorziene uitvallen of defecten.
  2. Assemblage en Installatie: Het assembleren van elektrische machines en kasten volgens technische specificaties en het installeren van diverse elektrotechnische installaties, zoals verlichting, beveiligingssystemen, en energiebeheersystemen.
  3. Testen en Ingebruikname: Het verifiëren van de functionaliteit en veiligheid van nieuwe installaties door middel van een reeks tests voordat deze in gebruik worden genomen. Dit zorgt ervoor dat alle systemen aan de vereiste normen voldoen en klaar zijn voor operationeel gebruik.
  4. Foutdiagnose en Reparatie: Het snel identificeren van de oorzaak van elektrische storingen en het uitvoeren van de nodige reparaties. Dit vereist een grondige kennis van elektrische systemen en de vaardigheid om complexe problemen op te lossen.
  5. Advies en Klantenondersteuning: Het bieden van deskundig advies aan klanten over de beste elektrische oplossingen voor hun behoeften, evenals technische ondersteuning en training over hoe systemen en apparaten te gebruiken en te onderhouden.

Kansen en Functies

  • Projectmanagement: Met voldoende ervaring kun je doorgroeien naar een rol als projectmanager, waarbij je de verantwoordelijkheid draagt voor de planning, uitvoering en afronding van elektrotechnische projecten.
  • Specialisatie: Er zijn mogelijkheden om je te specialiseren in specifieke gebieden zoals hernieuwbare energiebronnen, industriële automatisering, of domotica. Dit kan leiden tot functies zoals systeemontwerper of consultant in geavanceerde technologische toepassingen.
  • Onderwijs en Training: Ervaren elektromonteurs kunnen ook kiezen voor een carrière in het onderwijs of de training, waarbij ze hun kennis en vaardigheden doorgeven aan de volgende generatie professionals.
  • Zelfstandig Ondernemerschap: Voor degenen met ondernemersambities biedt de elektrotechniek volop mogelijkheden om een eigen bedrijf te starten, gespecialiseerd in installatie, onderhoud of consulting diensten.
  • Internationale Carrièremogelijkheden: Met de globalisering van de industrie zijn er ook kansen om in het buitenland te werken, hetzij door een internationaal bedrijf of als zelfstandige professional.

De rol van een elektromonteur is cruciaal in het ondersteunen en bevorderen van technologische vooruitgang in tal van sectoren. Door voortdurende professionele ontwikkeling en specialisatie kunnen elektromonteurs hun carrièrepad diversifiëren en zich aanpassen aan de veranderende technologische landschap.