Jacht- en Scheepsbouw vacatures

In de jachtbouw spelen monteurs een essentiële rol bij de constructie, assemblage en het onderhoud van luxe jachten. Als monteur werk je nauw samen met een team van vakmensen om ervoor te zorgen dat elk aspect van het jacht perfect functioneert en voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen. Je hebt een breed scala aan taken, variërend van het installeren van mechanische systemen zoals motoren, elektrische bedrading en hydraulische systemen tot het monteren van interieurcomponenten zoals meubels en apparatuur. Naast je technische vaardigheden is het ook belangrijk dat je nauwkeurig kunt werken en oog hebt voor detail. Je bent verantwoordelijk voor het volgen van technische tekeningen en specificaties om ervoor te zorgen dat elk onderdeel op de juiste manier wordt geïnstalleerd. Daarnaast werk je mogelijk ook samen met ontwerpers en engineers om eventuele problemen op te lossen en verbeteringen aan te brengen in het ontwerp en de functionaliteit van het jacht. Veiligheid staat altijd voorop in de jachtbouw, daarom is het van cruciaal belang dat je bekend bent met alle veiligheidsvoorschriften en procedures en deze strikt naleeft tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Als monteur in de jachtbouw draag je bij aan het creëren van hoogwaardige en luxueuze jachten die voldoen aan de hoogste standaarden van vakmanschap en prestaties.

Filters
Nieuw
Lasser
marker icoon
Makkum, Friesland
euro sign icoon
€2500 - €3300

Als Lasser maak je deel uit van de afdeling montage. Deze afdeling bestaat uit een team van verschillende vakmensen. Jij als lasser bent bezig met het bouwen en samenwerken met een groep collega's aan verschillende systemen. Je kan hierbij denken aan onder andere hydrauliek en divers leidingwerk. Je bent bezig met het zelfstandig lassen, zodat je collega's doorkunnen met hun werkzaamheden.

Nieuw
Elektromonteur Scheepsbouw
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Makkum, Friesland
euro sign icoon
€2600 - €3800

Als Elektromonteur maak je deel uit van ons team van inbedrijfstellers. In de laatste fase van de bouw van een jacht speelt dit team een cruciale rol door de laatste details samen te voegen. Samen met je collega's zorg je ervoor dat alle installaties aan boord operationeel zijn en voldoen aan de gestelde eisen. Je werkt nauw samen met een ervaren inbedrijfsteller en gaat aan boord van luxe jachten om verschillende systemen te installeren. Jouw taken omvatten het assisteren bij het aansluiten en opstarten van technische installaties, evenals het ter plaatse oplossen van storingen. Als je van afwisseling houdt in je werk, ben je bij ons aan het juiste adres. Geen enkele dag is hetzelfde - 's ochtends weet je nooit wat je 's middags allemaal zult tegenkomen en oplossen.

Nieuw
Allround Installatietechnicus Jachten omgeving Hoogezand
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Zuidbroek, Groningen
euro sign icoon
€2400 - €3500

Als Allround Installatietechnicus Jachten kun je op de jachtbouwafdeling in de dagdienst op verschillende disciplines worden ingezet. Hierbij ben je bijvoorbeeld onder andere actief zijn in het installeren, vervangen en aansluiten van aandrijflijnen, diverse elektrische installaties, leidingwerk, verwarming en sanitair. Deze werkzaamheden voer je met name samen met je collega’s uit om op die manier efficiënter en effectiever te kunnen werken. De jachten van de opdrachtgever zijn van hoogwaardige kwaliteit. Het is dan ook belangrijk om netjes en precies te kunnen werken, zonder dat het te veel ten koste gaat van de doorloop.

Nieuw
Monteur Mechanische Systemen
dienst icoon
Dagdienst
opleiding icoon
MBO
marker icoon
Makkum, Friesland
euro sign icoon
€2500 - €3000

Ben jij een ervaren mechanische monteur die graag in de jachtbouw werkt? Top! Wij zoeken namelijk iemand die de kneepjes van het vak beheerst en voor kwaliteit gaat. Het takenpakket van deze functie is zeer afwisselend. Van het plaatsen van motoren en pompen, tot aan het installeren van systemen, niets gaat jouw te ver. Je gaat aan het werk als monteur en je takenpakket is zeer afwisselend. Je plaatst motoren, pompen, hydrauliek. En installeert, beveiligd en regelt systemen, motoren en apparatuur in veelal op basis van voorschriften en tekeningen.

Het salaris van een monteur in de jachtbouw kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder ervaring, specialisatie, locatie en de specifieke werkgever. Over het algemeen kunnen beginnende monteurs in de jachtbouw een salaris verwachten tussen de € 2.500 en € 3.000 per maand. Naarmate ze meer ervaring opdoen en zich specialiseren in bepaalde vakgebieden, zoals mechanica, elektronica of interieurmontage, kan dit salaris toenemen tot gemiddeld € 2.500 tot € 4.500 per maand voor ervaren monteurs.

Monteurs met leidinggevende verantwoordelijkheden, zoals voorman monteur of teamleider, kunnen een hoger salaris verwachten, variërend van € 3.500 tot € 6.000 per maand of meer, afhankelijk van de omvang en complexiteit van het project, evenals de grootte van de organisatie.

Doorgroeimogelijkheden voor monteurs in de jachtbouw kunnen onder meer het bekleden van leidinggevende functies binnen de productieafdeling zijn, zoals productieleider of productiemanager. Daarnaast kunnen monteurs streven naar specialisatie in geavanceerde technologieën en systemen die worden gebruikt in de jachtbouw, zoals hydraulica, automatisering of duurzame energieoplossingen. Het volgen van aanvullende opleidingen en certificeringen kan ook bijdragen aan professionele ontwikkeling en het vergroten van carrièremogelijkheden als monteur in de jachtbouwsector.